napisał: Staryarchitekt0 » 04 lis 2015, 13:29
Wcale nie narzekam jedynie po prosiłem o ocene. Wydaje mi się ,że od tego jest forum ,żebym mógł zrozumiec i poprawic bledy. Jesli Cie w jakis sposob urazilem to przepraszam.
Odnośnie rzutowania mam problem jak zrzutować od lewej ten prostokąt co jest w środku. Czy na rzucie od lewej tez bedzie tylko jeden prostokat ? Bo po rozmowie z profesorem dostalem wskazowke ,ze na rzucie od lewej beda dwa prostokaty. Myslalem ,ze odwzorowuje sie je na podstawie lini przerywanych na rzucie z dolu. Co do lini to te które narysowałem przerywane powinny być ciągłe? Odziwo na prawdę stawiałem cyrkiel w jednym miejscu i właśnie nie bardzo rozumiem o co Ci chodzi z tym sformulowaniem ' patrz lewa krawędź kołnierza na prawym rzucie i 4 otwory na nim' . Po odpowiedzi na ten post jeszcze raz zrobie rysunek rzutu , postaram sie staranniej i wprowadzic te korekty , ktory mi powiedziales. Jeszcze mam pytanie odnosnie prostokata narysowanego liniami przerywanymi na rzucie z przodu ; czy rowniez mam go przenosić na rzut od lewej ? Jesli tak to powinien byc narysowany tez przerywanymi liniami czy ciaglymi. Wybaczcie ,ze tak o wszystko pytam , ale chce sobie wyjasnic wszystkie niewiadome ,zeby jak bede znowu rysowal nie doprowadzic was do szalu.