Pomoc z rysunkiem technicznym

Dyskusje dotyczące spraw związanych z rysunkiem technicznym

Autor tematu
Adam1120
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Posty w temacie: 1

Pomoc z rysunkiem technicznym

Post napisał: Adam1120 » 24 maja 2013, 23:04

Jestem tu nowy wiec witam wszystkich.
Mam pytanie do doświadczonych kolegów: Jeden koleś zagiął mnie pytaniem- na rysunku technicznym jest wymiar 119, brak tolerancji, czy pracownik gdy wyjmie detal i po zmierzeniu go wyjdzie mu 119,003 to detal bedzie dobry czy do wyrzucenia?
Prosze odpowiedzcie mi na to pytanie :)

Gdyby nie stanowiło to problemu, prosiłbym o wrzucenie, jeżeli ktos ma, wszystko co mozliwie mozna sie nauczyc o rysunku technicznym i o co mogą mnie zapytać np. na rozmowie o prace tzn. moze ktoś miał taką sytuacje i ogólnie ma jakiąś znajomość tego co moze sie tam dziać :)

Tagi:

smieszek88
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Posty w temacie: 1

Post napisał: smieszek88 » 25 maja 2013, 08:29

Poczytaj o tolerancjach, a zwłaszcza o tolerancjach warsztatowych.
Standardowo pojawiające się pytanie to odczytanie wymiaru z suwmiarki (oczywiście nie elektronicznej :wink: ).
W jednej firmie siedziałem jakąś godzinę nad testami, z czego część nie dotyczyła tego czym miałbym się zajmować (startowałem na technologa a rozwiązywałem min. test dla elektryków), bo szukali wszechstronnych pracowników. Oczywiście nie było tak dobrze jak w szkole, że zakres tematów był znany wcześniej.

A tak na marginesie najpierw zapytaj wujka google zanim napiszesz na forum bo możesz się nieco ośmieszyć.

ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat

Wróć do „Rysunek techniczny”