Wprawdzie nie widać poprawek, ale Ci wierzęchludekr pisze:Widok C-C poprawiłem, na głównym dorysowałem dwie pionowe linie (krawedz sfazowania.
Jeśli chodzi o B-B to jest to faktycznie w boku, tak jakby na głównym przesuniete w tył. Taki dostałem wałek, chociaż patrzc na zdrowy rozum to tak byc nie moze.
Jeśli chodzi o podciecie to narysowałem to tylko symbolicznie a PN juz określa kształt, u Lewandowskiego jest podobnie pokazane.
Jeśli chodzi o rowek to jest to chyba na pierscien zabezpieczajacy ( pytałem wczesniej czy trzeba wymiarować czy jest do tego zapis w formie PN)
Co do C-C nie mam juz pomysłu (przewymiarowanie)

Nie chodzi o przesunięcie tego otworu, tylko o to co widać na przekroju za płaszczyzną przekroju - z resztą na głównym rzucie też - za otworem nie będzie linii prostej - bo tam nie ma tak wysokiej scianki i do tego prostej.
Jeśli chodzi o podcięcie - to nie chce mi się sprawdzać jak jest zgodnie z normami, ale praktyka wskazuje, że nikt tak nie rysuje jak Ty chciałbyś - uproszczenie wygląda inaczej.
Co do przewymiarowania: tak na chłopski rozum - jeśli wałek ma średnicę 21 mm i wykonasz takie spłaszczenie na 15mm w osi wałka, to nie potrzebujesz już wymiaru 16mm, który i tak jest błędny, bo jak mamy fi21 i spłaszczenie na 15mm, to nie wyjdzie tam 16mm. Klasyczne przewymiarowanie jest wtedy, gdy zamykasz jakieś łańcuchy wymiarowe i sumarycznie wymiary współgrają co do wartości. W momencie gdy jeden z wymiarów jest źle obliczony i wpisany, to nie wiadomo czego się trzymać, bo jak zrobię w Twoim przypadku wymiar 16mm oraz 15mm, to średnica wychodzi około 22mm i co wtedy?
Zwymiaruj kanałek pod pierścień- tak bedzie lepiej.
No i co z kanałkiem po lewej stronie (rowek w wałku) - jaki promień wyjścia i gdzie?