Witam,
Zajmuję się konstruowanie elektrod w programie Solid Edge V17. Mam mały problem. Elektrody dla danego detalu tworzę w pliku asm. Chciałbym aby po dodaniu elektrody do złożenia i wypełnieniu danych w tabeli PPM>Właściwości pliku>Podsumowanie aby te dane były automatycznie dodawane do rysunku płaskiego danej elektrody. Nie mogę tego wpisywać do rubryki projekt bo już jest zarezerwowana. Czy jest taka opcja w tym programie? Jak zrobić takie odwołanie?
Pozdrawiam
Automatyczne generowanie danych w tabelce
-
Autor tematu - Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
- Posty w temacie: 2
-
- Specjalista poziom 2 (min. 300)
- Posty w temacie: 1
Witam
Niestety nie opiszę jak można takie coś zrobić na V17 (bo nie mam
) ale opiszę jak można to zrobić w ST7 (bo mam
)
*po dodaniu parametrów w złożeniu (wypełnieniu tabeli Właściwości) zapisujesz plik.
* przechodzisz do dokumentacji płaskiej (nie wiem czy chcesz aby wpisy pojawiały się w ramce czy w jakiejś tabeli ale to już pewnie wiesz
* wywołujesz polecenie Uwaga
* następnie klikasz w Tekst właściwości
* pojawi się dodatkowe okno na którym, z menu rozwijalnego, wybierasz Odniesienie do Indeksy
* po wybraniu z menu, poniżej wyświetlą się atrybuty z których można wybierać, znajdź Tytuł. Kliknij dwa razy LPM
* Kliknij dwa razy OK i raz kursorem w polu gdzie tekst ma się pojawić i działa
Ps.
Wszystkiego dobrego w nowy roku
Niestety nie opiszę jak można takie coś zrobić na V17 (bo nie mam

*po dodaniu parametrów w złożeniu (wypełnieniu tabeli Właściwości) zapisujesz plik.
* przechodzisz do dokumentacji płaskiej (nie wiem czy chcesz aby wpisy pojawiały się w ramce czy w jakiejś tabeli ale to już pewnie wiesz

* wywołujesz polecenie Uwaga
* następnie klikasz w Tekst właściwości
* pojawi się dodatkowe okno na którym, z menu rozwijalnego, wybierasz Odniesienie do Indeksy
* po wybraniu z menu, poniżej wyświetlą się atrybuty z których można wybierać, znajdź Tytuł. Kliknij dwa razy LPM
* Kliknij dwa razy OK i raz kursorem w polu gdzie tekst ma się pojawić i działa

Ps.
Wszystkiego dobrego w nowy roku

Ponieważ się na tym nie znam chętnie się tym zajmę 
"Jeżeli zrobisz coś dobrze raz, od tego momentu staje się to Twoim obowiązkiem"

"Jeżeli zrobisz coś dobrze raz, od tego momentu staje się to Twoim obowiązkiem"
-
Autor tematu - Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
- Posty w temacie: 2