Zmiana części na 2d
-
Autor tematu - Czytelnik forum poziom 1 (min. 10)
- Posty w temacie: 4
Zmiana części na 2d
Witam serdecznie wszystkich user'ów czytających mój post.
Mam pewne pytanie odnośnie programu SolidEdge. Projektując element do wycinarki plazmowej w podkategorii "część" nie wiem jak ją dalej przerzucić abym miał jej widok 2d z możliwością zapisania do pliku *dxf i otworzenia w wykrysie.
Jedynie co mi się udało to projektowanie części w podkategorii "rysunek" lecz jest to bardzo uboższe od tego co mogę zrobić w "część".
Proszę o podpowiedzi, lub porady.
Pozdrawiam serdecznie
Mam pewne pytanie odnośnie programu SolidEdge. Projektując element do wycinarki plazmowej w podkategorii "część" nie wiem jak ją dalej przerzucić abym miał jej widok 2d z możliwością zapisania do pliku *dxf i otworzenia w wykrysie.
Jedynie co mi się udało to projektowanie części w podkategorii "rysunek" lecz jest to bardzo uboższe od tego co mogę zrobić w "część".
Proszę o podpowiedzi, lub porady.
Pozdrawiam serdecznie
Tagi:
-
- Specjalista poziom 2 (min. 300)
- Posty w temacie: 3
Witam
Rozumiem iż projektujesz część i chcesz z niej zrobić dokumentacje płaską celem zapisania jej do formatu .dxf? Jeżeli tak to utwórz i zapisz część. Przejdź do modułu draft i wykonaj dokumentację.
Natomiast jeżeli chcesz zapisać model, część, do formatu .dxf to takiej możliwości w SE nie ma.
Rozumiem iż projektujesz część i chcesz z niej zrobić dokumentacje płaską celem zapisania jej do formatu .dxf? Jeżeli tak to utwórz i zapisz część. Przejdź do modułu draft i wykonaj dokumentację.
Natomiast jeżeli chcesz zapisać model, część, do formatu .dxf to takiej możliwości w SE nie ma.
Ponieważ się na tym nie znam chętnie się tym zajmę 
"Jeżeli zrobisz coś dobrze raz, od tego momentu staje się to Twoim obowiązkiem"

"Jeżeli zrobisz coś dobrze raz, od tego momentu staje się to Twoim obowiązkiem"
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 1
W pewnym sensie jest taka możliwość, bo w module PART jest ikonka UTWÓRZ RYSUNEK na podstawie utworzonego modelu. Po kliknięciu przechodzimy do modułu draft a po drodze wybieramy ustawienia tworzonego rysunku. W sumie to samo co napisał wyżej kolega, tylko szybciej.
Pomnik Ikara - Ku pamięci dawnego lotniska w Fordonie.
-
Autor tematu - Czytelnik forum poziom 1 (min. 10)
- Posty w temacie: 4
Koledzy. Z racji iż mam na pół spolszczoną wersję SE (mój błąd) nie bardzo wiem jak się odnaleźć. Utworzyłem przykładową część z której chcę wykonać rysunek. Jestem w module "Part- Część" i nie wiem gdzie dalej kliknac aby odnalezc ikonke utwórz rysunek na podstawie utworzonego modelu. Proszę o pomoc.