solid edge i konwersja
-
Autor tematu - Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 7
solid edge i konwersja
Witam
Zmieniłem program do obsługi maszyny i mam pewien kłopot tzn. Tworzę jakąś część w solid edge i muszę ją wyprodukować. Do obsługi maszyny mam step2cnc tzn mogę wczytac pliki typu: plt, cnc, drl, bmp, xyz. Czego użyć lub co mam zrobić aby pliki stworzone w solid edge (mam akurat v19 i v20) wczytać do step2cnc?
robert
Zmieniłem program do obsługi maszyny i mam pewien kłopot tzn. Tworzę jakąś część w solid edge i muszę ją wyprodukować. Do obsługi maszyny mam step2cnc tzn mogę wczytac pliki typu: plt, cnc, drl, bmp, xyz. Czego użyć lub co mam zrobić aby pliki stworzone w solid edge (mam akurat v19 i v20) wczytać do step2cnc?
robert
Tagi:
-
- Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 1
- Kontakt:
-
- Specjalista poziom 2 (min. 300)
- Posty w temacie: 6
Re: solid edge i konwersja
Sam napisałeś że:
Solid ma możliwość zaimportowania obrazka, będzie on wyświetlany jako tło, ale nie za wiele z nim zrobisz poza obrysowaniem. Napisz co wczytuje program którego używasz do sterowania maszyną. Będzie łatwiej znaleźć odpowiedź.
więc odebrałem to tak jakbyś chciał zapisywać pliki z SE do .bmp.kubus838 pisze:Witam
Do obsługi maszyny mam step2cnc tzn mogę wczytac pliki typu: plt, cnc, drl, bmp, xyz. robert
Solid ma możliwość zaimportowania obrazka, będzie on wyświetlany jako tło, ale nie za wiele z nim zrobisz poza obrysowaniem. Napisz co wczytuje program którego używasz do sterowania maszyną. Będzie łatwiej znaleźć odpowiedź.
Ponieważ się na tym nie znam chętnie się tym zajmę 
"Jeżeli zrobisz coś dobrze raz, od tego momentu staje się to Twoim obowiązkiem"

-
Autor tematu - Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 7
piocam pisze:Sam napisałeś że:
więc odebrałem to tak jakbyś chciał zapisywać pliki z SE do .bmp.kubus838 pisze:Witam
Do obsługi maszyny mam step2cnc tzn mogę wczytac pliki typu: plt, cnc, drl, bmp, xyz. robert
Solid ma możliwość zaimportowania obrazka, będzie on wyświetlany jako tło, ale nie za wiele z nim zrobisz poza obrysowaniem. Napisz co wczytuje program którego używasz do sterowania maszyną. Będzie łatwiej znaleźć odpowiedź.[/q
Napisałem Ci jakie pliki wczytuje step2cnc. To, że solid może zapisywać pliki jako bmp to zdążyłem juz się dowiedzieć ale jak wprowadzić zdjęcia do solid edga i czy jest to mozliwe tego jeszcze nie wiem. Chodzi oto czy ze zdjęcia mozna zrobic płaskorzeźbę? Wiem, że w solid edge można zaprojektować gotowy element zapisać go np. w bmp i pobrac przez program do obsługi maszyny i wykonać element. Aly czy zdjęcie można obrobić w solid edge?
robert
-
- Specjalista poziom 2 (min. 300)
- Posty w temacie: 6
kubus838 pisze:Tu masz odpowiedźpiocam pisze:Sam napisałeś że:
Solid ma możliwość zaimportowania obrazka, będzie on wyświetlany jako tło, ale nie za wiele z nim zrobisz poza obrysowaniem. Napisz co wczytuje program którego używasz do sterowania maszyną. Będzie łatwiej znaleźć odpowiedź.[/q
Ponieważ się na tym nie znam chętnie się tym zajmę