Electrode Design

NX CAM/Unigraphics

Autor tematu
matimat1994
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Posty w temacie: 2

Electrode Design

Post napisał: matimat1994 » 31 gru 2014, 17:28

Witam,
Poszukuje informacji na temat tego modułu. Jakie są wasze opinie na temat tego programu, czy idzie go gdzieś pobrać. Za dwa miesiące nasza firma chce zakupić ten moduł, a ja chciałbym zobaczyć czy ten program spełnia nasze wymagania. Czy posiada może ktoś z was modele 3D uchwytów do elektrod, bo w standardowym NXie jest tylko kilka.
Pozdrawiam

Tagi:

zibi
ELITA FORUM (min. 1000)
ELITA FORUM (min. 1000)

Post napisał: zibi » 02 sty 2015, 09:18

Obrazek

Moduł wstawia złożenie erowy do projektu. Czasem generuje nietechnologiczne elektrody, które za pomocą drekt modeling łatwo przerobić. Polecam wziąć na miesiąc testową licencję ze szkoleniem przed zakupem, nie trzeba niczego dogrywać moduł uruchomi się gdy będzie licencja. Automatycznie wymiaruje jednak inaczej niż potrzeba podaje rozjazdy w "Z". Mianowicie ja podaję od stopek a moduł do najniższego punktu elektrody, chyba że coś zostało zmienione od wersji 6.
NX CAD, NX CAM, FREZOWANIE 5AX, ELEKTRODRĄŻARKI WGŁĘBNE I DRUTOWE. PEPS, VERICUT. Pomagam w NX przez Team Viewer. Postprocesory NX.

Autor tematu
matimat1994

Post napisał: matimat1994 » 02 sty 2015, 20:14

Czyli program warty pieniędzy, bo z tego co wiem to troszkę kosztuje. Powiedz mi czy uchwyty należy sobie samemu stworzyć czy przy zakupie są już. Wiesz może czy ten moduł można sobie obrać z neta, bo troszkę już szukałem i nie ma śladu żadnego. tylko filmiki na youtube instruktażowe i opinie użytkowników. Takie małe pytanie czy program ten ma w niektórych przypadkach problem z uwzględnieniem szczeliny? Ja pracuje na Solid Edge V17 stara wersja z przed chyba 10 lat i mam w niektórych przypadkach problem z offsetowaniem bryły, lub jego jakąkolwiek zmianą. Co z Nxem czy są tu jakieś ułatwienia, na pewno tak skoro jest to program przystosowany do konstruowania elektrod.

zibi
ELITA FORUM (min. 1000)
ELITA FORUM (min. 1000)

Post napisał: zibi » 04 sty 2015, 12:31

W NX już jest zaimplementowany standardowo i zainstalowany potrzebujesz licencji na ten moduł czyli po zakupie dostaniesz nowy plik licencji z wpisem na niego. Oprawka jest na pewno w standardzie. Z tego co pamiętam złożenie elektrody i oprawki troszkę nieprawdziwie się buduje bo materiał nie wchodzi w oprawkę tylko jest do niej przyklejony i trzeba o 15mm wydłużać aby operator mógł zamontować grafit w uchwycie. Jeśli chodzi o offset to do frezowania nigdy go nie używam. Obrabiamy z ujemnym naddatkiem w operacji i problemów nie ma. Z offsetem modelujemy dla toczenia.
NX CAD, NX CAM, FREZOWANIE 5AX, ELEKTRODRĄŻARKI WGŁĘBNE I DRUTOWE. PEPS, VERICUT. Pomagam w NX przez Team Viewer. Postprocesory NX.

ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat

Wróć do „NX CAM/Unigraphics”