NX jako program domyślny

NX CAM/Unigraphics

Autor tematu
rychoo_
Czytelnik forum poziom 1 (min. 10)
Posty w temacie: 2

NX jako program domyślny

Post napisał: rychoo_ » 21 sty 2013, 15:15

Witam. Coś mi się w ustawieniach pomieszało i jak klikam, żeby otworzyć plik .prt to włącza się sam nx ale nie wczytuje bryły. Mógłby ktoś mi powiedzieć z jakim programem ma skojarzone rozszerzenie .prt w windowsie? Nie mogę znaleźć pliku .exe odpowiedzialnego za moduł modelowania.

Tagi:

radeko
Specjalista poziom 2 (min. 300)
Specjalista poziom 2 (min. 300)
Posty w temacie: 1

Post napisał: radeko » 21 sty 2013, 17:09

Rozumiem że nie chcesz uruchamiać NX normalnie tylko z pozycji Windowsa i poprzez dwukrotne kliknięcie na ikonie zapisanego pliku tak ?
Tak może się dziać jak masz kilka wersji NX-a.
Domyślny NX Component jest wyróżniony kolorowym logiem NX, a pozostałe nieaktywnym.
Jeżeli próbujesz otworzyć plik zachowany w nowej wersji wersją starszą ( domyślny komponent z logiem ) wtedy aplikacja Ci się otworzy, ale zatrzyma na etapie Getaway.
Natomiast jeżeli zastosujesz .........." otwórz za pomocą" i podasz właściwą wersję NX Component to będziesz widział okienko Routing Application i dostaniesz ostatnio zapisaną postać ( Modeling ... Manufacturing itp.)
Componenty układają się w kolejności wersji
NX Component NX6
Nx Component NX7.5
NX Component NX8

Autor tematu
rychoo_
Posty w temacie: 2

Post napisał: rychoo_ » 22 sty 2013, 09:59

Dokładnie, chciałbym żeby po dwukrotnym kliknięciu bryła odpalała się tak jak została zapisana.
Przypadkiem odpaliłem plik z nx 7.5 w nx6 i teraz nawet jak włączam pliki z 7.5 przez 7.5 to na getaway się zatrzymuje. Także, gdy zrobię otwórz za pomocą i wybiorę NX component 7.5.
Jak można to zmienić?

ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat

Wróć do „NX CAM/Unigraphics”