Czy ktoś mi może wytłumaczyć jak odblokować File-Utilities-Customer Defaults ?
W wersji NX6 i poprzednich zawsze sobie ustawiałem własne preferencje (kolor tła , układ współrzędnych od razu na TOP, kolory itd) , a w NX7.5 mam informację User ( Read Only)
i nic nie da się pozmieniać.
Może jakiś "złoty środek" ?
Customer defaults - zablokowane
-
- Specjalista poziom 3 (min. 600)
- Posty w temacie: 2
- Kontakt:
jeśli pracujesz na Win Vista/7 uruchom program spod prawego klawisza mysz "Uruchom jako Admninistrator"
jesli to nie pomaga spróbuj tak:
- założ katalog na dysku (na przykład c:\nx_config)
- w tym katalogu założyć katalog o nazwie "startup"
- załóż zmienną środowiskową UGII_SITE_DIR=c:\nx_config (musisz miec prawa Administratora)
- uruchomić NX
- otworzyć narzędzie konfiguracji MENU:file>utilities>customer default
- sprawdź Defaults Level
jesli to nie pomaga spróbuj tak:
- założ katalog na dysku (na przykład c:\nx_config)
- w tym katalogu założyć katalog o nazwie "startup"
- załóż zmienną środowiskową UGII_SITE_DIR=c:\nx_config (musisz miec prawa Administratora)
- uruchomić NX
- otworzyć narzędzie konfiguracji MENU:file>utilities>customer default
- sprawdź Defaults Level
-
Autor tematu - Specjalista poziom 2 (min. 300)
- Posty w temacie: 3
Dzieki za szybką jak zwykle reakcję . Ustawiłem zmienną ale i tak na razie nie działa tzn Defaults Level ( Read Only ) . Co ciekawego zauważyłem że do NX6 też już nie mam praw administratora, a wcześniej tego nie było. Pracuję na XP i na 100 proc jestem Administratorem systemu.
Nie wiem czy te chińskie zmienne ( żeby uzyskać dostęp do Gear Wizarda) czegoś nie poprzestawiały, bo interfejs też nieznacznie się różni od pierwotnego ...
Muszę nad tym popracować, póki co mam pytanie do kolegów pracujących na zmiennej PRC ( People Republic of China ) , żeby sprawdzili czy mają dostęp administratora do zmian w Customer Default .
Nie wiem czy te chińskie zmienne ( żeby uzyskać dostęp do Gear Wizarda) czegoś nie poprzestawiały, bo interfejs też nieznacznie się różni od pierwotnego ...
Muszę nad tym popracować, póki co mam pytanie do kolegów pracujących na zmiennej PRC ( People Republic of China ) , żeby sprawdzili czy mają dostęp administratora do zmian w Customer Default .