Witam
Panowie
potrzebuje zadac w postprocesorze warunek:
tzn. w każdej grupie programów muszę zdefiniować zdarzenie na starcie i chciałbym żeby pp na etapie generowania kodu rozpoznawał że jest go brak lub na odwrót jeśli jest (dotyczy innego pp).
Jeszcze jedno w jakim programie oprócz postbuilder można napisać pp tak żeby działał pod nx`em?
postbuilder
-
Autor tematu - Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 2
-
- Specjalista poziom 2 (min. 300)
- Posty w temacie: 1
Nie wiem czy o to chodzi , ale zrobiłbym to w ten sposób :
1. Definiujesz nowe PB_CMD_WARUNEK
2. Dodajesz to PB_CMD do każdej grupy operacji.
W przykładzie rozpoznawanie ustawienia RTCTO w operacji wiercenia ( jeżeli go nie ma na AUTO bądź jest na NONE - pojawia mi się komunikat na czerwono ).

Program w którym można tworzyć postprocesory , między innymi do NX też, to IMSpost, pracowałem troche z wersją 7.4, ale była trialowa, więc szybko się zniechęciłem ....
Najszybciej zmieniam postki z "ręki ", edytując plik tcl i def
1. Definiujesz nowe PB_CMD_WARUNEK
2. Dodajesz to PB_CMD do każdej grupy operacji.
W przykładzie rozpoznawanie ustawienia RTCTO w operacji wiercenia ( jeżeli go nie ma na AUTO bądź jest na NONE - pojawia mi się komunikat na czerwono ).

Program w którym można tworzyć postprocesory , między innymi do NX też, to IMSpost, pracowałem troche z wersją 7.4, ale była trialowa, więc szybko się zniechęciłem ....
Najszybciej zmieniam postki z "ręki ", edytując plik tcl i def
-
Autor tematu - Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 2
no ta opcja tez mi sie podoba i napewno ja wykorzystam, ale to co mialem na mysli to ewenty dopisane z reki w operacji

opcja jest taka że nie mogę ustawić pewnych zmiennych bezpośrednio w pp tylko muszę dopisać je w każdej operacji. Można powiedzieć że obchodze to w sposób taki że pliki template mam skonfigurowane z tymi "dopiskami" natomiast chciałbym żeby był wyświetlany komunikat że tych zmiennych brakuje np.
operator message : INSERT/blebleble itp.
da rade coś takiego wykombinować???
dzieki wielkie (raczkuje dopiero z tcl`em i pb w bardziej zaawansowanych sprawch wiec wielkie dzieki za pomoc!!!)

opcja jest taka że nie mogę ustawić pewnych zmiennych bezpośrednio w pp tylko muszę dopisać je w każdej operacji. Można powiedzieć że obchodze to w sposób taki że pliki template mam skonfigurowane z tymi "dopiskami" natomiast chciałbym żeby był wyświetlany komunikat że tych zmiennych brakuje np.
operator message : INSERT/blebleble itp.
da rade coś takiego wykombinować???
dzieki wielkie (raczkuje dopiero z tcl`em i pb w bardziej zaawansowanych sprawch wiec wielkie dzieki za pomoc!!!)