Witam,
orientuje się może ktoś, czy jest jakaś firma (w Polsce lub zagranicą), która oferuje wykonanie głowicy tocząco-nagniatającej, dla otworu @300 i długości. Wiem, że kiedyś IOS w Krakowie coś takiego oferowało tylko strasznie drogo za coś takiego sobie życzyli. Pozdrawiam.
Głowica tocząco-nagniatająca
-
- Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 2
http://www.ecoroll.com/
Nie wiem jakie sa ceny za narzedzia. Ale z tego co slyszalem to bardzo dobre robi nagniataki.
Nie wiem jakie sa ceny za narzedzia. Ale z tego co slyszalem to bardzo dobre robi nagniataki.
-
Autor tematu - Czytelnik forum poziom 3 (min. 30)
- Posty w temacie: 3
Dzięki, zadzwoniłem, zapytałem i jest problem, bo do głowicy, która oni oferują @300, L~2800 moja tokarka ma za mały silnik 22[kW] a ich zapotrzebowanie przy tej wielkości głowicy to aż 75 [kW]. Ale mają podesłać jakiegoś przedstawiciela z ich firmy na Polskę i mamy ten temat obgadać, bo za bardzo nie mogłem się z nimi dogadać przez tel (słabo rozmawiali po ang.) chciałem im wytłumaczyć, że może takie zapotrzebownaie na moc wynika z parametrów obróbki jakie można uzyskać przy takiej głowicy (ponoć pr. skr. 300m/min i posuw 3-6 mm/obr). Może przy niższych parametrach nie potzreba aż takiej "kobyły" do napędu wrzeciona.
-
- Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 2