Pacjent to świeżo nabyta automatyczna głowica do wytaczania NAREX VHU 80. Ogólnie prezentuje się tak:

Paczka fajek jako odniesienie wielkości

No i tutaj pojawia się temat. Głowica ma założony trzpień MK3. Mógłbym ją zamontować w oprawce BT40 Morse 3 i tak do wrzeciona ale jak wiadomo, im więcej przelotek i partyzantki, tym mniej sztywny układ. Bardzo chętnie zamontowałbym ją bezpośrednio na trzpień BT40 tylko wujek google nie bardzo pomaga go znaleźć... Gdzieś już widziałem takiego typu mocowanie ale nie znam jego technicznego symbolu...
Tak wygląda wierzch głowicy oraz spód trzpienia. Tuleja ustalająca fi30 (bardzo ciasna) oraz 6 śrub M6 po obwodzie. Dodatkowo dwa kamienie mocujące (zabierak) oraz gwint wewnątrz głowicy ciut mniejszy niż fi30... Wygląda jakby dało radę zamocować ją na przelotowym trzpieniu BT40 z zabierakiem pod głowicę i skręcić na wylot śrubą, albo znaleźć dedykowaną oprawkę pod mocowanie na śruby M6...

Ktokolwiek widział, ktokolwiek wie lub zna symbol tego mocowania? Niestety nie zmierzyłem rozstawu śrub ale to mogę uzupełnić

@kamar, @RomanJ4 heeeeeelp