Chińskie frezy
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 2
- Kontakt:
Re: Chińskie frezy
Używałem tych z Banggooda... Dają radę w miękkiej stali i nierdzewce... Przez 235 po moim błędzie fi8 przeszedł liniowo na Ap 6mm (Ae pełne) na parametrach trochoida i wytrzymał 

-
- Sympatyk forum poziom 1 (min. 40)
- Posty w temacie: 1
Tak jako sprzedawca dwa skrajne.
Takie jak w linku - moi klienci na początku kopnęli mnie w d..ę bo cena łohoho, minął miesiąc i cytuję - "ten frez jak zobaczy konkretne parametry w stali albo nierdzewkę sam się ze strachu rozpada".
Mam dwóch innych klientów w plecy (przynajmniej chwilowo), którzy też kupili frezy na Ali.... Inne niż te z Twojego linku -Widziałem tego freza w akcji i detale wykonane min. wierszowanem. Na razie jest dobrze, dał radę przy ponad 50 HRC i zero zużycia, powierzchnia łukowa po wierszowaniu też wygląda dobrze (może nie bardzo dobrze ale do zaakcetpowania).
Więc powiem Ci tak, nie ma reguły - zaryzykuj a będziesz wiedział.
Takie jak w linku - moi klienci na początku kopnęli mnie w d..ę bo cena łohoho, minął miesiąc i cytuję - "ten frez jak zobaczy konkretne parametry w stali albo nierdzewkę sam się ze strachu rozpada".
Mam dwóch innych klientów w plecy (przynajmniej chwilowo), którzy też kupili frezy na Ali.... Inne niż te z Twojego linku -Widziałem tego freza w akcji i detale wykonane min. wierszowanem. Na razie jest dobrze, dał radę przy ponad 50 HRC i zero zużycia, powierzchnia łukowa po wierszowaniu też wygląda dobrze (może nie bardzo dobrze ale do zaakcetpowania).
Więc powiem Ci tak, nie ma reguły - zaryzykuj a będziesz wiedział.
-
- Specjalista poziom 2 (min. 300)
Dobrze kolega prawi.. ja zamawiałem małe frezy pełnowęglikowe, takie bardziej do MDFu, drewna, i trochę ALU to powiem że nawet w secie 10szt, takich samych 8 było OK, 1 zostawiał środkiem ślad przy wierszowaniu a drugi strasznie strzępił materiał na brzegach.. Sprawdzałem każdy z tych 10ciu na tej samej próbce materiału..
Nie mnie jednak za 10 zapłaciłem tyle co PL za jeden więc..
Nie mnie jednak za 10 zapłaciłem tyle co PL za jeden więc..
-
- Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Zgodnie z tym, czego nauczyłem się w Chinach, chińska technologia w tej dziedzinie jest nadal bardzo dobra na świecie. Oczywiście ważniejsza jest jakość samych dostawców, którzy z Tobą współpracują. Jeśli chcesz importować z Chin, sugeruję udanie się na chiński rynek, aby zrozumieć sytuację.
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Kontakt:
A nagrodę złotej łopaty tego sezonu oraz trola miesiąca zdobywa @Songshun steel 
Pamiętajcie wszyscy: zanim kupicie frez z Ali za 5pln udajcie się do Chin żeby zgłębić tajemnicę jego wykonania

Pamiętajcie wszyscy: zanim kupicie frez z Ali za 5pln udajcie się do Chin żeby zgłębić tajemnicę jego wykonania

-
- ELITA FORUM (min. 1000)
Zanim zamówisz na Aliexpresie poszukaj na OLX lub Allegro frezy znanych firm np Ghuring, Holex, .... Zapewniam że w tych cenach spokojnie kupisz sprawdzone frezy.
-
- Specjalista poziom 1 (min. 100)
No chyba przesadzasz. Zasuń linka przykładowego. No chyba że mówisz o używanych gdzie nie wiesz jak frez był uzywany i czy nadaje się dalej do pracy czy też do ostrzenia.
Tomek