Witam
Chciałem prośić was o pomoc w celu upewnia sie czy wszystko wiem tak jak powinienem..
Gdyby mógł ktos odp mi na te pyt.
1.Co jest potrzebne do określenia gwintu
2.Jak na rys tech ozn gwint lewy prawy
3.W jaki sposób wykonasz gwint lewy na tokarce (za pomocą noża tokarskiego)
4.z jaka dokładnościa mierzą suwmiarki i jaka jest najdokładniejsza
5.Mikromierz (budowa itp)
Byłbym wdzięczny za pomoc z góry wszystkim dziękuje
Proźba o pomoc
-
- ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 1
ok to ty napisz jak wiesz a my sprawdzimy czy wiesz dobrze...Nitro pisze:pomoc w celu upewnia sie czy wszystko wiem tak jak powinienem..
- Heidenhain - Siemens - Fanuc -
Able to use the following programmes: FANUC Series 18i-TB, FANUC O-T, SIEMENS SINUMERIC 810D & 840D, ShopMILL, ShopTURN, ManualTURN, HEIDENHAIN CNC ISO, DIN PLUS and TURN PLUS (CNC PILOT) and many more.
Able to use the following programmes: FANUC Series 18i-TB, FANUC O-T, SIEMENS SINUMERIC 810D & 840D, ShopMILL, ShopTURN, ManualTURN, HEIDENHAIN CNC ISO, DIN PLUS and TURN PLUS (CNC PILOT) and many more.
-
- Lider FORUM (min. 2000)
Żeby ci było łatwiej zrozumieć, to jeśli nóż porusza się podczas nacinania gwintu od strony konika, w stronę uchwytu, masz gwint prawy, jeśli będziesz wyjeżdżał (od uchwytu, w stronę konika) to masz gwint lewy - nóż stosujesz ten sam, tylko kierunek posuwu roboczego (nacinania) się zmienia.Endrju76 pisze:pkt 3 - tak samo jak prawy tylko zmieniam nawrotnicę
Są suwmiarki elektroniczne, z teoretyczną dokładnością 0,01 mm, choć w praktyce jest to tylko dokładność wyświetlacza.
-
- Sympatyk forum poziom 2 (min. 50)
- Kontakt:
A czemu tu się dziwić , kiedyś jak jeszcze pracowałem to mój pracodawca powiedział
NA MOJEJ TOKARCE NIE MOŻNA ZROBIĆ LEWEGO GWINTU , BO NIE MAM MOŻLIWOŚCI ZAŁOŻENIA IMAKA Z DRUGIEJ STRONY .
Od tego czasu niewiele rzeczy jest mnie w stanie zaskoczyć
NA MOJEJ TOKARCE NIE MOŻNA ZROBIĆ LEWEGO GWINTU , BO NIE MAM MOŻLIWOŚCI ZAŁOŻENIA IMAKA Z DRUGIEJ STRONY .
Od tego czasu niewiele rzeczy jest mnie w stanie zaskoczyć

www.zundapp.pl
To co lubię i to co robię
To co lubię i to co robię