Trochę się gubię przy rysowaniu wektorów, chcąc je wyciągnąć lub wykonać pod nie trjaktorię, otrzymuje taki komunikat:
"Zaznaczony wektor sam się przecina. Aby zidentyfikować samoprzecięcie, grupuj wektory"
albo taki
"ZAZNACZNENIE DOTYCZNY TYLKO OTWARTYCH WEKTORÓW"
Próbowałem je łączyć, docinać nożyczkami, opcji doktora, a i tak potem albo nie chce zrobić trajektorii, ale nie chce wyciągnąć reliefu.
Wychodzi póki co na to że łatwiej mi narysować coś w fotoszopie, i potem z tego wybierać vektory już w artcam...
Czy ta opcja doktora wogóle działa? Bo tam jest ten guzik "napraw" ale nieaktywny...niby znajduje błędy ale tylko je podświetla, jak je usuwać?
Rysowanie vectorów
-
Autor tematu - Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 2
zaraz dostanę szału
praca na wektorach to jakaś masakra w artcam...
chcę wygenerować ścieżkę 2d, wektory piękne i równiutkie, a tu pojawia się komunikat
:dwa lub więcej wektory są różne od pozostałych :
brrrrr
póki co załatwiłem problem zofsetowaniem wszystkich wektorów o 0.01 mm i usunełem orginalne... problem się nie pojawia już

praca na wektorach to jakaś masakra w artcam...
chcę wygenerować ścieżkę 2d, wektory piękne i równiutkie, a tu pojawia się komunikat
:dwa lub więcej wektory są różne od pozostałych :
brrrrr
póki co załatwiłem problem zofsetowaniem wszystkich wektorów o 0.01 mm i usunełem orginalne... problem się nie pojawia już