Mam malutki problem, a mianowicie firma moja zakupiła maszynę do grawerowania firmy grawostar nemo pro z programem ArtCam na której chce grawerować na laminacie tabliczki opisowe rozdzielni, skrzynek elektrycznych itd. I mnie przypadło to zadanie jej uruchomienia.
Napotkałem mały problem, nigdy wcześniej nie miałem do czynienia z takimi urządzeniami, ale poczytałem trochę na forum, ogładnąłem samouczki ArtCama i sprawa wydaje się prosta..Wymiar tabliczki, napis, zapisanie trajektorii , przesłanie do programu, ustawienia maszyny i właśnie w tym ost punkcie napotykam problem (chyba, może to złe ustawienia w trajektorii "grawerowanie V-bit"), otóż w instrukcji urzadzenia napisali aby frez grawerski swobodnie dotykał laminatu i tak ustawiając przyjąłem to jako pozycje (0,0,0), ale nigdzie w programie ArtCAm nie ustawiałem, że frez będzie głęboki na 0,3 mm i jak uruchamiam to frez śmiga sobie po powierzchni laminatu.
Gdzie ustawić głębokość frezu w programie do urządzenia czy ArtCamie.
\\ Zdaje sobie sprawę, że to co napisałem może być śmieszne, ale jak wspomniałem nigdy wcześniej tego nie robiłem

Pozdrawiam.