Jestem zupełnie początkujący jeśli chodzi o umiejętność posługiwania się programami CAD/CAM.
Napotkałem na pewien problem, proszę o pomoc w jego rozwiązaniu.
W załączniku przesyłam plik z prostym rysunkiem 2D zapisany jako dfx. Po otwarciu rysunku w ArtCam i próbie wykonania profilowania wyskakuje informacja "Zaznaczony wektor sam się przecina. Aby zidentyfikować samoprzecięcie, grupuj wektory".
W zakładce "Wektory" wybrałem więc opcję "grupuj wektory" (linia elementu zmieniła się na granatowy kolor). Następnie wybrałem narzędzie "wektor doktor" i zaznaczyłem "Przecięcia wektorów" a następnie "Identyfikuj" (miejsce, w którym wektory się przecinają zostało zaznaczone czerwonym kółkiem). Poniżej zaznaczyłem "Usuń pętlę wektorów" a następnie "Napraw problemy". I pupa. Przy próbie wykonania profilowania dalej wyskakuje ta sama, nudna informacja o grupowaniu wektorów, które zresztą i tak są już w tym momencie zgrupowane.
Muszę uczciwie przyznać, że raz udało mi się coś tak poprzestawiać, że problem został naprawiony i profilowanie "przeszło". Zadowolony z sukcesu zamknąłem rysunek bez zapisywania zmian i chciałem go powtórzyć. Niestety.
Nie mam w tej chwili pojęcia co mógł bym jeszcze zrobić. Próbowałem w programie Cad wykonać zmiany ale tutaj też na razie jestem zielony. Zawsze można taki rysunek próbować wykonać od początku ale przecież nie o to chodzi

Będę wdzięczny za pomoc.
Pozdrawiam.