Artcam nie widzi klucza
-
Autor tematu - Specjalista poziom 2 (min. 300)
- Posty w temacie: 3
Artcam nie widzi klucza
Mam problem ,ponieważ Artcam ostatnio nie "widzi " klucza i dzieje się to na dwóch komputerach,wyskakuje komunikat o braku klucza lub nieaktualnych sterownikach.Po włożeniu klucza dioda nie świeci ,co to może być.
Tagi:
-
- ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 1
@barola
Uszkodzony klucz ?
Już sam fakt, że dioda nie świeci, może oznaczać uszkodzenie klucza.
Podłącz klucz do jeszcze innego kompa na którym w ogóle nigdy nie był instalowany Artcam.
Jeśli i tam dioda się nie zaświeci, a dodatkowo komp nie wykryje nowego urządzania, to może oznaczać właśnie uszkodzenie klucza.
Uszkodzony klucz ?
Już sam fakt, że dioda nie świeci, może oznaczać uszkodzenie klucza.
Podłącz klucz do jeszcze innego kompa na którym w ogóle nigdy nie był instalowany Artcam.
Jeśli i tam dioda się nie zaświeci, a dodatkowo komp nie wykryje nowego urządzania, to może oznaczać właśnie uszkodzenie klucza.
-
- Specjalista poziom 2 (min. 300)
- Kontakt:
-
- Czytelnik forum poziom 1 (min. 10)
Tak, może się zdarzyć, że sterowniki klucza będą wymagały aktualizacji.
U mnie się zdarzyło, że Windows Update zainstalował aktualizacje, które jak się potem okazało miały wpływ na pracę klucza sprzętowego i program nie chciał wystartować (a nie był to nawet żaden Service Pack, tylko coś bardzo małego).
Po wgraniu nowych sterowników klucza wszystko zaczęło znowu pięknie działać.
A na tablecie klucz nie działa pewnie dlatego, że nigdy nie instalowałeś tam sterowników do niego.
U mnie się zdarzyło, że Windows Update zainstalował aktualizacje, które jak się potem okazało miały wpływ na pracę klucza sprzętowego i program nie chciał wystartować (a nie był to nawet żaden Service Pack, tylko coś bardzo małego).
Po wgraniu nowych sterowników klucza wszystko zaczęło znowu pięknie działać.
A na tablecie klucz nie działa pewnie dlatego, że nigdy nie instalowałeś tam sterowników do niego.