Mam następujący problem:
Chcę wygrawerować tekst powiedzmy słowo KOT zaznaczam tekst wybieram Profilowanie wzdłuż wektora klikam oblicz i dostaje komunikat "zaznaczenie dotyczy obydwu otwartych i zamkniętych wektorów. Nie zostaną podjęte żadne kroki aby ustalić orientację wektorów" i tu zabawa się kończy. Słowa nie zawierające literek "O" "D" grawerują się bez problemów.
Pomocy
Grawerowanie tekstu
-
- Specjalista poziom 2 (min. 300)
- Posty w temacie: 2
- Kontakt:
-
Autor tematu - Specjalista poziom 2 (min. 300)
- Posty w temacie: 3
Normalnie spadłem ze stołka myślałem że program nie będzie chciał obliczyć trajektorii a on mnie tylko informował
połowa niedzieli stracona na szukanie w necie rozwiązania i czytanie podręcznika a on tylko info ...
Przy okazji zapytam jeszcze o jedno po wygenerowaniu gcodu muszę usuwać ręcznie informację o szybkości wrzeciona np M3 S24000 ponieważ mach3 się sypie na tej linijce można gdzieś w artcamie zaznaczyć aby nie dodawał tej linijki ?

Przy okazji zapytam jeszcze o jedno po wygenerowaniu gcodu muszę usuwać ręcznie informację o szybkości wrzeciona np M3 S24000 ponieważ mach3 się sypie na tej linijce można gdzieś w artcamie zaznaczyć aby nie dodawał tej linijki ?
-
- ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 1
Coś mi się wydaje, że Ty nie próbujesz grawerować tekstu, tylko ręcznie narysowany rysunek który wygląda jak tekst.
Powtarzam, rysunek, nie tekst.
Gdybyś wybrał w Artcamie "Utwórz tekst wektorowy" , to wtedy korzystasz z zainstalowanych w systemie czcionek, a one (z reguły) są zawsze wektorami zamkniętymi, więc takiego komunikatu nie uświadczysz.
Co do obrotów wrzeciona, to raczej nigdzie w Artcamie nie zaznaczysz żeby nie wstawiał tego kodu bo to wynika z użytego postprocesora.
Oczywiście zawsze można spróbować edytować plik postprocesora z którego korzystasz i spróbować ręcznie wyrzucić stamtąd tę linijkę.
Jak tak edytowałem posta do Homaga i ..... przyjął zmiany bez oporów, ale edycja dotyczyła tylko nazw używanych zmiennych, a nie obrotów, no i w ogóle post pod Twoją maszynę może wyglądać zupełnie inaczej.
Można również spróbować ustawić mniejszą wartość obrotów w edycji narzędzia.
Może to coś da, kto wie ?
Powtarzam, rysunek, nie tekst.
Gdybyś wybrał w Artcamie "Utwórz tekst wektorowy" , to wtedy korzystasz z zainstalowanych w systemie czcionek, a one (z reguły) są zawsze wektorami zamkniętymi, więc takiego komunikatu nie uświadczysz.
Co do obrotów wrzeciona, to raczej nigdzie w Artcamie nie zaznaczysz żeby nie wstawiał tego kodu bo to wynika z użytego postprocesora.
Oczywiście zawsze można spróbować edytować plik postprocesora z którego korzystasz i spróbować ręcznie wyrzucić stamtąd tę linijkę.
Jak tak edytowałem posta do Homaga i ..... przyjął zmiany bez oporów, ale edycja dotyczyła tylko nazw używanych zmiennych, a nie obrotów, no i w ogóle post pod Twoją maszynę może wyglądać zupełnie inaczej.
Można również spróbować ustawić mniejszą wartość obrotów w edycji narzędzia.
Może to coś da, kto wie ?
-
- Specjalista poziom 2 (min. 300)
- Posty w temacie: 2
- Kontakt: