Strona Główna
cnc.info.pl - FORUM CNC
Obsługa, Programowanie i Budowa Maszyn Numerycznych
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum


Tagi tematu: 80w, chinski, laser, opinie


Chiński laser 80W opinie
Autor Wiadomość
Farafiner
Czytelnik forum poziom 1 (min. 5)


Dołączył: 03 Sty 2017
Posty: 9
Skąd: Rzeszów
Wysłany: 2017-09-13, 16:39   Chiński laser 80W opinie


Witam, zapatruję się na kupno lasera o mocy 80W z aliexpress konkretnie tego

Pracuję już od blisko roku na chinczyku 40W i jestem bardzo zadowolony z efektów. Pytanie czy ktoś miał może styczność z tym konkretnie modelem z linku wyżej i ma może coś ciekawego do powiedzenia na jego temat?

Rozglądam się na aliexpress ponieważ mam ograniczony budżet i nie stać mnie na markowe lasery za 20-30 tysięcy. Proszę unikać odpowiedzi na zasadzie chińczyk to gó*** kup coś lepszego.
 
 
Zaremba
Specjalista poziom 1 (min. 100)


Pomógł: 4 razy
Dołączył: 14 Lip 2011
Posty: 237
Skąd: Z daleka
Wysłany: 2017-09-13, 20:18   


Kup coś lepszego.
 
 
rsz
Stały bywalec (min. 45)


Dołączył: 02 Lis 2007
Posty: 48
Skąd: Jelenia Góra
Wysłany: 2017-09-14, 09:15   


Obudowa jak obudowa, ale prowadnice ma lipne. Z drugiej strony ze względu na darmową przesyłkę można by zaryzykować, choć przy tej cenie zasilacz i tuba raczej dobrze nie rokują. Nawet Chinczyk z g. bata nie ukręci.
_________________
Rafał
 
 
AB Engineering
Sympatyk forum poziom 1 (min. 25)


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 04 Sie 2017
Posty: 25
Skąd: śląskie
Ostrzeżeń:
 1/3/6
Wysłany: 2017-09-14, 21:52   


A orientowałeś się jakie są dodatkowe opłaty np. cła i podatki?
_________________
Projektowanie maszyn i części
Wsparcie inżynierskie
 
 
Andrzej_kw
Specjalista poziom 1 (min. 100)


Pomógł: 24 razy
Dołączył: 10 Paź 2010
Posty: 266
Skąd: Gdansk
Wysłany: 2017-09-15, 00:55   


W anglojęzycznej wersji umieszczone są jeszcze dodatkowo magiczne literki DIY (zrób to sam). Produkt dodatkowo w dziale "wyprzedaż". Mocno bym się zastanowił przed wydaniem pieniędzy

pozdr.
andrzej
 
 
abyss
Specjalista poziom 1 (min. 100)



Pomógł: 6 razy
Dołączył: 06 Maj 2005
Posty: 184
Skąd: Irlandia
Wysłany: 2017-09-15, 02:33   


Moim zdaniem - nie kupuj. Stworzyli "mutanta" żeby było tak tanio, jak tylko możliwe. Połowę będziesz musiał wymienić, bo się nie da pracować. Nie twierdzę, że wszystkie inne są lepsze - ale niektóre albo są nieznacznie lepsze, albo przynajmniej wiadomo jakie mają bolączki. Tu - niemal loteria.
 
 
Zaremba
Specjalista poziom 1 (min. 100)


Pomógł: 4 razy
Dołączył: 14 Lip 2011
Posty: 237
Skąd: Z daleka
Wysłany: 2017-09-15, 15:28   


Andrzej_kw napisał/a:
W anglojęzycznej wersji umieszczone są jeszcze dodatkowo magiczne literki DIY (zrób to sam). j

Typowe chłopstwo-polactwo. Czegoś nie rozumie więc się boi.
DIY to takie samo hasło reklamowe jak CNC. U nas rzadko stosowane ale na zachodzie jest ogromny rynek urządzeń do DIY czyli realizacji własnych pomysłów.

A dział jest taki: Home Improvement > Tools > Woodworking Machinery > Wood Router
Skąd wytrzasnąłeś wyprzedaż to nie wiem.
A tak przy okazji. Firma Golden Sign jest gigantem. Tylko ta jedna firma produkuje więcej urządzeń laserowych i o większej wartości niż cała zas...na Europa, która się uważa za szczyt doskonałości a jest zdychającym skansenem.

A co o maszynie? Wszystko mówi cena. Kupujesz maszynę za 1150 z dostawą to taką dostaniesz. I nie oczekuj, że to będzie Mercedes. Będzie taka jak jej cena.
  
 
 
abyss
Specjalista poziom 1 (min. 100)



Pomógł: 6 razy
Dołączył: 06 Maj 2005
Posty: 184
Skąd: Irlandia
Wysłany: 2017-09-15, 20:04   


Zaremba napisał/a:
DIY to takie samo hasło reklamowe jak CNC. U nas rzadko stosowane ale na zachodzie jest ogromny rynek urządzeń do DIY czyli realizacji własnych pomysłów.
Zapewne wszystko zleży od kraju, ale w niektórych krajach urządzenia przeznaczone na rynek amatorski (DIY) nie mogą być stosowane jako narzędzia produkcyjne w biznesie. Inne obciążenie co do czasu użytkowania. Nie obejmuje ich wówczas gwarancja (ze strony producenta) a jednocześnie z tego samego względu nie są dopuszczone przez lokalne służby BHP do pracy. Firma może być potencjalnie nawet zamknięta jeżeli inspektor BHP tak uzna.
 
 
cinematic2
Specjalista poziom 3 (min. 600)


Pomógł: 20 razy
Dołączył: 18 Cze 2010
Posty: 662
Skąd: czasem Polska
Wysłany: 2017-09-15, 22:50   


abyss napisał/a:
...nie są dopuszczone przez lokalne służby BHP do pracy. Firma może być potencjalnie nawet zamknięta jeżeli inspektor BHP tak uzna.

Nieźle się ubawiłem.
_________________
Plotery laserowe, akcesoria, serwis
 
 
Andrzej_kw
Specjalista poziom 1 (min. 100)


Pomógł: 24 razy
Dołączył: 10 Paź 2010
Posty: 266
Skąd: Gdansk
Wysłany: 2017-09-15, 23:36   


kol Zaremba...
Cytat:
Typowe chłopstwo-polactwo. Czegoś nie rozumie więc się boi

Jeżeli pozwolisz to radzę epitety włożyć w kieszeń - grzeczność tego wymaga, chyba że jesteś dzieckiem neostrady - ich obowiązują inne standardy.
1. Nie wymyślaj co autor chciał powiedzieć, a nie powiedział. Dla określenia przedmiotu/urządzenia do realizacji własnych pomysłów/celów używa się innej składni.
2. Strona jest edytowana - napisałem o wyprzedaży bezpośrednio po jej obejrzeniu. Notatka była z dodatkową informacją, że cena standardowa to 1950 USD, a to jest okazja; ntb dziś już tej informacji nie ma.
3 Jak na giganta, ma bardzo mało opinii (poniżej 10)
4. Reagujesz zbyt emocjonalnie, dla wyrażania emocji proponuję produkować się w dziale :na luzie"

mimo wszystko pozdrawiam
andrzej
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:    
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Wersja do druku


Skocz do:  
Podobne Tematy
Temat
Brak nowych postów Nadmuch na pole pracy - ploter CO2 chiński 80W - ile l/min?

Autor: ZbLaB    Forum: Wycinarka Laserowa / Grawerka Laserowa / Lasery    Odpowiedzi: 1
Ostatni post: 2016-01-26, 16:24
grzegorz1965
Brak nowych postów proszę o pilną pomoc - laser 80w chińczyk

Autor: muminux    Forum: Wycinarka Laserowa / Grawerka Laserowa / Lasery    Odpowiedzi: 3
Ostatni post: 2011-09-15, 14:12
TECHSOL Maciej
Brak nowych postów Laser 80W Problem z zasilaczem tuby - pilna pomoc

Autor: kal123    Forum: Wycinarka Laserowa / Grawerka Laserowa / Lasery    Odpowiedzi: 10
Ostatni post: 2015-12-19, 23:41
grzegorz1965
Brak nowych postów Chiński laser 60W

Autor: pablo004    Forum: Wycinarka Laserowa / Grawerka Laserowa / Lasery    Odpowiedzi: 17
Ostatni post: 2012-01-31, 17:04
deflection
Brak nowych postów NewlyDraw (chiński laser)

Autor: olo_3    Forum: Ogólne Dyskusje na Temat Systemów Sterowania CNC    Odpowiedzi: 5
Ostatni post: 2013-08-11, 17:18
dance1

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group


sponsorem forum jest www.akcesoria.cnc.info.pl
Informacje na witrynie cnc.info.pl są podawane tylko w celach edukacyjnych oraz hobbystycznych. Jedynie użytkownik wysyłający wiadomość lub plik ponosi pełnoprawną odpowiedzialność za ich treść. Jeżeli wynikną z tego konsekwencje prawne, cnc.info.pl może przekazać wszelkie informacje właściwym organom państwowym na temat danego użytkownika oraz pomóc w jego zlokalizowaniu. Zgodnie z ustawą o ochronie danych osobowych cnc.info.pl nie przekazuje informacji odnośnie użytkowników firmom i osobom prywatnym. Hasła, adresy e-mail oraz numery IP są szyfrowane w bazie danych i jedynie administrator jest w stanie odczytać te informacje. Cnc.info.pl jest przeciwna łamaniu zabezpieczeń oraz łamaniu praw autorskich, jednak niektóre osoby nie przestrzegają naszego regulaminu.
Kontakt z administratorem forum admin@cnc.info.pl
www.akcesoria.cnc.info.plsilniki krokoweŁożyska linioweśruby trapezowe i kulowewww.EBMiA.pl - Elementy Budowy Maszyn i AutomatykiTworzywa sztuczneNarzędzia skrawająceWyposażenie Warsztatów i Narzędziowni