PowerMill 10.0 - zagęszczanie ścieżki
-
Autor tematu - Czytelnik forum poziom 2 (min. 20)
- Posty w temacie: 2
PowerMill 10.0 - zagęszczanie ścieżki
Witam. Potrzebuję wyfrezować na gotowo półokrągły rowek przy pomocy PowerMilla. Jako narzędzie będę używał freza kulistego, jako strategię obróbki zamierzałem zastosować ,,Constant Z". Potrzebuję jednak zagęścić ścieżkę, gdyż im niżej tym przyjazdy są coraz rzadsze. Ktoś objaśni jak tego dokonać? A może jakaś inna strategia będzie lepsza do tego typu elementu? Dorzucam rysunek poglądowy. Pozdrawiam.

-
- Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 1
Re: PowerMill 10.0 - zagęszczanie ścieżki
Nie miałem styczności z powermilem już długi czas, spróbował bym strategii 3d offset. Bądź 2 obróbki będą musiały być w użyciu i ograniczenia kątowe.
Pozdr
Pozdr
-
- Czytelnik forum poziom 1 (min. 10)
- Posty w temacie: 1
Hejka, pokaż screen'a z formularza obróbki - ja na ver 5 działałem, tam to trzeba było "calculate using cusp" zaznzczyć, zdefiniować max i min zejście po Z, a "cusp height"dawaliśmy 0,01mm - jak tolerancja obróbki, choć można mniej. W nowym musiałbym zobaczyć jak to się teraz zwie. Ale jakbyś pdf szkoleniowy przerobił, tam to powinno być.
Pozdrawiam
Zagg
Ps Lepsza byłaby obróbka łącząca cechy constant Z i spiral finishing - w 5tce zwało się to Optimised Constant Z
Pozdrawiam
Zagg
Ps Lepsza byłaby obróbka łącząca cechy constant Z i spiral finishing - w 5tce zwało się to Optimised Constant Z
-
Autor tematu - Czytelnik forum poziom 2 (min. 20)
- Posty w temacie: 2
Dzięki, Optimised Constant Z pomogło
Mam wersję 10 Pro, czyli też leciwą. Ogólnie próbowałem zdobyć jakiś konkretny pdf szkoleniowy ale ciężko coś znaleźć. Jeszcze raz dzięki, pozdrawiam.