POMOC Z FREZARKĄ CNC
-
Autor tematu - Czytelnik forum poziom 2 (min. 20)
- Posty w temacie: 1
POMOC Z FREZARKĄ CNC
Witam serdecznie. Błagam o pomoc.. Czy jest ktoś może z Wielunia lub okolic , ponieważ potrzebuję (odpłatnej) pomocy przy mojej frezarce CNC. Wycinam w sklejce za pomocą programu Linux CNC / problem z jakim się borykam to "niedocinanie" przez moją frezarkę . Już tłumaczę obrazowo o co chodzi : w projekcie jaki robię ustawiam grubość materiału na np 9 mm (tyle ile ma sklejka) , nastepnie rozpoczynam wycinanie i element wycięty jest w sklejce tylko na 7mm (frez nie zanuża się wystarczająco głęboko).... ponawiam wycinanie obniżająć oś Z o brakujące 2 mm i o dziwo NADAL wycina na głębokość 7 mm... ponownie obniżam i znowu to samo. Ma ktoś pomysł co tu jest nie tak ??? Czy jest ktoś z okolic Wielunia , aby odpłatnie ewentualnie pomóc? Próbowałem to wyjaśnić w miarę obrazowo , bo nie jestem ekspertem w dziedzinie CNC, lecz amatorsko wycinam sobie w sklejce (głownie jako hobby). BARDZO PROSZĘ O POMOC
Holik
-
- ELITA FORUM (min. 1000)
Re: POMOC Z FREZARKĄ CNC
Sprawdź oś Z bo może gubić kroki z powodu oporów lub innych problemów ze sterowaniem. Sprawdź czy program zchodzi na Z-9 poza materiałem, bez frezowania.
NX CAD, NX CAM, FREZOWANIE 5AX, ELEKTRODRĄŻARKI WGŁĘBNE I DRUTOWE. PEPS, VERICUT. Pomagam w NX przez Team Viewer. Postprocesory NX.
-
- Specjalista poziom 2 (min. 300)
Zjedz na recznym ponizej 7 mm - bedziesz wiedzial czy masz krancowke.
Mazak/Mazatrol-Haas-NUM-GibbsCAM
-
- Czytelnik forum poziom 3 (min. 30)
- Kontakt:
model maszyny , Z postawiona na stole ? w projekcie przyjmujesz ciecie od góry materiału czy od dołu ?