Ktoś z tego korzystał jest dystrybutor w EU?
W sumie fajnie się tym steruje bo logika siedzi w środku. A przydałoby mi sie na wymianę mini silniczka dc5V na coś większego.
A to załatwiłoby od razu sterowanie etc.
Stepper Motor vs. ClearPath Servo Motor
-
- ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 1
Re: Stepper Motor vs. ClearPath Servo Motor
Żadna nowość choć tutaj chyba nie popularna.
Co jakiś czas chodzi mi po głowie wymiana krokowców w moim małym ploterku na to cacko ale jakoś cena gasi mój zapał.
Co jakiś czas chodzi mi po głowie wymiana krokowców w moim małym ploterku na to cacko ale jakoś cena gasi mój zapał.
W USA ceny zaczynają się od 270$ za najmniejsze serwo.A przydałoby mi sie na wymianę mini silniczka dc5V na coś większego.
czilałt...
-
- Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
- Posty w temacie: 2
Witam,
Mam zestaw 4 najmniejszych + zasilacz. Wedlug mnie rewelacja w porownaniu do standardowego kroku, no i ta cisza w czasie pracy.
Budujemy ploter tnacy na bazie tych motorkow i jak bedzie gotowy nie omieszkamy sie pochwalic.
Teknic nie posiada dystrybutora i twierdza ze ze wzgledu na utrzymanie poziomu nie beda mieli. Mozna zamowic tylko od nich, w przypadku dostawy do Europy doliczane jest clo.
Pare poczatkowych testow:
Pozdrawiam
Mam zestaw 4 najmniejszych + zasilacz. Wedlug mnie rewelacja w porownaniu do standardowego kroku, no i ta cisza w czasie pracy.
Budujemy ploter tnacy na bazie tych motorkow i jak bedzie gotowy nie omieszkamy sie pochwalic.
Teknic nie posiada dystrybutora i twierdza ze ze wzgledu na utrzymanie poziomu nie beda mieli. Mozna zamowic tylko od nich, w przypadku dostawy do Europy doliczane jest clo.
Pare poczatkowych testow:
Pozdrawiam
-
Autor tematu - Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 3
A jakby ciocia w walizce parę przywiozła...
A w porównaniu z zwykłymi serwami + sterownik.
Jak wypada wydajność vs cena?
A w porównaniu z zwykłymi serwami + sterownik.
Jak wypada wydajność vs cena?
-
- Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
- Posty w temacie: 2
Nie mam cioci w USA niestety, ale jak bede sie wybieral to moge dac znac 
Jesli chodzi o porowniaie z serwami, to na chwile obecna nie moge sie wypowiedziec. Akurat w tym konkretnym przypadku postanowilem wyprobowac najmniejsze motorki jako zamiennik do stosowanego zestawu krokowego od Schneider Electric, ktory jest duzo drozszy.
W kolejce mam rowniez budowe plasmy i tez zastanawiam sie nad uzyciem Teknic'a (oczywiscie mocniejszych modeli) wiec moze za jakis czas bede mogl pomoc.
Pozdrawiam

Jesli chodzi o porowniaie z serwami, to na chwile obecna nie moge sie wypowiedziec. Akurat w tym konkretnym przypadku postanowilem wyprobowac najmniejsze motorki jako zamiennik do stosowanego zestawu krokowego od Schneider Electric, ktory jest duzo drozszy.
W kolejce mam rowniez budowe plasmy i tez zastanawiam sie nad uzyciem Teknic'a (oczywiscie mocniejszych modeli) wiec moze za jakis czas bede mogl pomoc.
Pozdrawiam