Frezarka AXA VSC-1M z 1991
Magazyn narzędzi
-
Autor tematu - Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
- Posty w temacie: 2
Frezarka AXA VSC-1M z 1991
Witam jestem w posiadaniu frezarki jak w tytule ze sterowaniem hh TNC 355 Q , mam nie czynny podajnik narzędzi . Moje pytanie jest taki czy znacie MP aby odłączyć całkowicie magazyn i narzędzie bedzie podawane ręcznie . MP maszyny jest do 320 i nie wiem który to parametr .Sprawa bardzo pilna . Pozdrawiam
witam
-
- ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 1
Re: Frezarka AXA VSC-1M z 1991
W nowszych wersjach HH wystarczy wykasować narzędzie z tabeli pozycji magazynu. Z zastrzeżeniem, że jeśli bieżące narzędzie znajdujące się aktualnie we wrzecionie które było załadowane z "ręki" do wrzeciona to zostaje oddane do "ręki", a które z magazynu to zostaje oddane do magazynu. Wykasowanie działa od następnego "załadowania". Pracowałem w ten sposób "wyłączonym" magazynkiem narzędzi z powodu usterki 2-3 m-ce na DMU80 ze sterowaniem HH426. Nie próbowałem całkowicie wyłączyć magazynu narzędzi, ani nie szukałem sposobu.
-
- Specjalista poziom 2 (min. 300)
Witam
kolego ale piszesz że magazyn masz nieczynny to znaczy, że wymieniasz narzędzie ręcznie czy maszyna to robi sama ? i co chcesz odłączyćmam nie czynny podajnik narzędzi
Jak pytam to znaczy że nie wiem ,jak wiem to odpowiem i pomogę ,więc doceń to -tak jak ja doceniam Cię !!!!
-
Autor tematu - Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
- Posty w temacie: 2
Wymieniam ręcznie ale jak wpiszę np. 1 to magazyn mi chce podac nawet jak wpisuje w MDI a to co jest we wrzecionie puszcza , wiem że jest taki parametr bo tak robiłem 15 lat temu tylko już nie pamiętam dokładnie który . Pozdrawiam
witam
-
- Znawca tematu (min. 80)
Wpisuj numery narzędzi które są poza magazynem.Czyli jeżeli magazyn ma np: 24 pozycje to wpisz tool call 25 ,maszyna powinna podjechać do ręcznej wymiany narzędzia.