Format WMF+FMC
-
Autor tematu - Czytelnik forum poziom 2 (min. 20)
- Posty w temacie: 6
Format WMF+FMC
Witam mam problem posiadam maszynę na której mam zapisane pliki w WMF i FMC i chce je odpalić na nowej która obsługuje tylko DXF. Pomoże ktoś co z tym zrobić?
Tagi:
-
- ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 4
Nie pogubiło łuków, bo tych łuków po prostu tam nie ma.wolfen pisze:Konwertuje ale pogubiło wszystkie łuki :/
No właśnie, ..... "pogubiło" łuki, bo zapewne próbujesz zapisać to co widzisz w IMAwop jako WMF, więc podczas zapisu do WMF-a "gubione" są łuki.wolfen pisze:Może jeszcze podpowiem maszyna to IMA i oprogramowanie IMAwop
IMAwop, to niemal WoodWOP, więc być może masz tam możliwość (jak w WoodWOP-ie) eksportu konturów bezpośrednio do DXF-a.
Jeśli tak, to sprawę masz załatwioną.
Jeśli nie, to ... chyba kłopot.
Zresztą i tak nie pomogę w kwestii IMAwop, bo nigdy nie widziałem tego oprogramowania na żywo, ale na screenach wygląda niemal identycznie jak WoodWOP, więc ..... być może ma takie same funkcje.
-
Autor tematu - Czytelnik forum poziom 2 (min. 20)
- Posty w temacie: 6
Te pliki z których robione są elementy po prostu zapisane są w tym formacie A teraz muszę przenieść te pliki na nową maszynę która obsługuje tylko DXF A w IMAwop nie mogę znaleźć exportu do DXF
[ Dodano: 2017-02-18, 13:25 ]
A jest w ogóle jakiś program który by mi te pliki otworzył bo w WoodWop ich nie mogłem otworzyć bo w najgorszym wypadku zostaje przepisać wszystko od nowa do DXF
[ Dodano: 2017-02-18, 20:46 ]
@lajosz nie wiem czemu tak się dzieje że gubi "łuki" mam kopie dysku z maszyny więc powinny być wszystkie pliki i powinno się to ładnie odpalić a tu du** :/
[ Dodano: 2017-02-18, 13:25 ]
A jest w ogóle jakiś program który by mi te pliki otworzył bo w WoodWop ich nie mogłem otworzyć bo w najgorszym wypadku zostaje przepisać wszystko od nowa do DXF
[ Dodano: 2017-02-18, 20:46 ]
@lajosz nie wiem czemu tak się dzieje że gubi "łuki" mam kopie dysku z maszyny więc powinny być wszystkie pliki i powinno się to ładnie odpalić a tu du** :/
-
- ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 4
Plik (WMF) który umieściłeś na forum, PO PROSTU NIE ZAWIERA ŁUKÓW, więc nie można zgubić czegoś, czego zwyczajnie nie ma.wolfen pisze:@lajosz nie wiem czemu tak się dzieje że gubi "łuki" mam kopie dysku z maszyny więc powinny być wszystkie pliki i powinno się to ładnie odpalić a tu du** :/
Całkiem możliwe (ale tego nie wiem), że ImaWOP, przechowuje wszystkie informacje o geometrii rysunku, narzędziach, ustawieniach itd. w pliku FMC, a formatu WMF, używa tylko do tworzenia podglądu miniatur lub w ogóle do jakiegoś podglądu rysunku.
Do takiego podglądu, łuki nie są konieczne, a plik waży bardzo mało.
Oczywiście nie wiem czy jest jak napisałem, ale .... jest to możliwe.
Możliwe również, że ImaWOP korzysta z jakiegoś zmodyfikowanego przez twórców tego oprogramowania formatu WMF i dlatego jest jak jest.
=======
Tak na marginesie, to plik (WMF) który umieściłeś na forum, jest plikiem bezpośrednio z dysku maszyny ?