Witam szanownych kolegów,
po rocznym użytkowaniu plotera CO2 przyszedł czas na coś dodatkowego do znakowania metali tj, stal nierdzewna oraz mosiądz , interesuje mnie zastosowanie znakowarki do "głębszego" grawerowania tych metali. Preferuje sprzęt z Chin potencjalnie z USA lub europy, krajowe ceny odstraszają w porównaniu z towarem importowym.
Wiec moje pytanie jest dość proste , czy możecie coś polecić ? lub przynajmniej na co zwracać uwagę przy wyborze.
Dodatkowo z tego co widzę większość laserów posiada w opcji dokupienie osi obrotowej, jednajże nie w małej cenie, stąd moje drugie pytanie, czy bez większego problemu mogę wykorzystać oś obrotową która wykorzystuje przy frezarce CNC? oczywiście w komplecie z posiadanym driverem.
Znakowarka Fiber tanio?, co wybrać?
-
Autor tematu - Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
- Posty w temacie: 2
-
- ELITA FORUM (min. 1000)
Re: Znakowarka Fiber tanio?, co wybrać?
Jeśli cię dobrze zrozumiałem to chyba błądzisz we mgle.funvegaspl pisze: interesuje mnie zastosowanie znakowarki do "głębszego" grawerowania tych metali.
Nie znam polskiej firmy, która oferowałaby sprzęt do laserowego grawerowania metali.
Nie mylić z powierzchniowym znakowaniem.
Ta zabawa zaczyna się gdzieś od 150W-200W w przypadku fiberów.
Sam laser to kilkadziesiąt tysięcy USD.
"Kiedy niesprawiedliwość staje się prawem, opór staje się obowiązkiem".
Thomas Jefferson.
Thomas Jefferson.
-
Autor tematu - Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
-
- ELITA FORUM (min. 1000)
Dają radę.
Firma od której kupuję plotery Co2 ma kilka fiberów w ofercie.
Nawet do znakowania w kolorze.
A same maszyny to też składaki.
Kto inny produkuje głowice galvo i sterowniki, kto inny sam laser a końcowy "producent" składa to wszystko razem.
Na plotery ich produkcji nie narzekam. Jakoś - odpukać - nie ma żadnych problemów poza uszkodzeniami lakieru.
Firma od której kupuję plotery Co2 ma kilka fiberów w ofercie.
Nawet do znakowania w kolorze.
A same maszyny to też składaki.
Kto inny produkuje głowice galvo i sterowniki, kto inny sam laser a końcowy "producent" składa to wszystko razem.
Na plotery ich produkcji nie narzekam. Jakoś - odpukać - nie ma żadnych problemów poza uszkodzeniami lakieru.
"Kiedy niesprawiedliwość staje się prawem, opór staje się obowiązkiem".
Thomas Jefferson.
Thomas Jefferson.
-
- Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
- Posty w temacie: 1
Każdemu kto zajmuje się na skalę przemysłową etykietowaniem, znakowaniem, kodami kreskowymi, znakowanie laserowe itp zwracam uwagę, żeby zajrzeli do promarkserwis, bo mają ciekawą ofertę dla firm http://www.promarkserwis.net.pl/znakowanie/lasery/ Drukarki przemysłowe same w sobie są drogie i chyba tylko temu, który prowadzi naprawdę duży biznes opłaca się w nie inwestować.
-
- Specjalista poziom 2 (min. 300)
- Posty w temacie: 1
Oczywiście tylko "przypadkiem" polecasz tą firmę ...PolkaOlka pisze:Każdemu kto zajmuje się na skalę przemysłową etykietowaniem, znakowaniem, kodami kreskowymi, znakowanie laserowe itp zwracam uwagę, żeby zajrzeli do promarkserwis, bo mają ciekawą ofertę dla firm http://www.promarkserwis.net.pl/znakowanie/lasery/ Drukarki przemysłowe same w sobie są drogie i chyba tylko temu, który prowadzi naprawdę duży biznes opłaca się w nie inwestować.