Poszukuje wszystkiego do FANUC SERIES 0i-TC
-
Autor tematu - Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
- Posty w temacie: 1
Poszukuje wszystkiego do FANUC SERIES 0i-TC
Za 2 tygodnie rozpoczynam prace na nowej tokarce firmy YIDA BML-280 sterowanej za pomocą FANUC SERIES 0i-TC ( http://www.yidacnc.com/english/lathes-bml280.htm ). W związku z tym, że jestem świeżo po szkole a nie chciałbym mieć na początku jakiejś wpadki poszukuje wszelakich materiałów na temat pisania programów pod FANUKIEM oraz instrukcji obsługi dla tokarki z takim sterowaniem. Z maszyną przyszły w zasadzie te materiały ale po angielsku i chińsku a więc zanim to przetłumaczę to upłynie trochę wody w Wiśle. Zebrałem już trochę materiałów ale może ktoś ma coś ciekawego i może sie podzielić. Z GÓRY DZIĘKUJE
MÓJ E-MAIL: [email protected]

Tagi:
-
- ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 4
Rysiek999, jesli mozna ja rowniez prosze do wgladu.
a dla autora watku, jesli jakies pytania pisz smialo, ile dam rade to pomoge bo znam to sterowanie.
a dla autora watku, jesli jakies pytania pisz smialo, ile dam rade to pomoge bo znam to sterowanie.
- Heidenhain - Siemens - Fanuc -
Able to use the following programmes: FANUC Series 18i-TB, FANUC O-T, SIEMENS SINUMERIC 810D & 840D, ShopMILL, ShopTURN, ManualTURN, HEIDENHAIN CNC ISO, DIN PLUS and TURN PLUS (CNC PILOT) and many more.
Able to use the following programmes: FANUC Series 18i-TB, FANUC O-T, SIEMENS SINUMERIC 810D & 840D, ShopMILL, ShopTURN, ManualTURN, HEIDENHAIN CNC ISO, DIN PLUS and TURN PLUS (CNC PILOT) and many more.
-
- Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
- Posty w temacie: 2
zielony
Witam Pięknie Fachowców !!!
Przypadkowo i mnie zdarzylo sie pracować na maszynach z tym programem,wprawdzie mam duze doswiadczenie w obrobce skrawaniem ,ale w temacie CNC jestem kompletnie zielony.
Prosilbym pieknie o wyslanie jakichkolwiek materialow na temat 0i-TC abym nie wygladal na zupelnego idiote wsrod kolegow.Nie ukrywam ze jest to dla mnie duza szansa na zdobycie ciekawego zawodu.
Prosze wiec o wyrozumialosc i wyslanie tych materialow (kody,instrukcje itp)
Dzieki serdecze
[email protected]
Przypadkowo i mnie zdarzylo sie pracować na maszynach z tym programem,wprawdzie mam duze doswiadczenie w obrobce skrawaniem ,ale w temacie CNC jestem kompletnie zielony.
Prosilbym pieknie o wyslanie jakichkolwiek materialow na temat 0i-TC abym nie wygladal na zupelnego idiote wsrod kolegow.Nie ukrywam ze jest to dla mnie duza szansa na zdobycie ciekawego zawodu.
Prosze wiec o wyrozumialosc i wyslanie tych materialow (kody,instrukcje itp)
Dzieki serdecze
[email protected]
Jarek
-
- ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 4
jarek0206, widze, ze jestes w anglii? jakby cos to jestem nawet niedaleko ciebie i moge cos poduczyc osobiscie...
- Heidenhain - Siemens - Fanuc -
-
- Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
- Posty w temacie: 2
Dzieki Draco ,rowny z Ciebie gosc
[ Dodano: 2008-07-31, 21:09 ]
I jeszcze jedno ,posiadam podrecznik obsługi dla Fanuc 16i,18i,160i,180i-TB (pdf. spakowany w RAR)
To pewnie dla mniej wtajemniczonych (a na tym forum takich malo),ale jesli ktos reflektuje,prosze bardzo.
Jest tego 900 stron ,wiec milego wchlaniania wiedzy
[ Dodano: 2008-07-31, 21:09 ]
I jeszcze jedno ,posiadam podrecznik obsługi dla Fanuc 16i,18i,160i,180i-TB (pdf. spakowany w RAR)
To pewnie dla mniej wtajemniczonych (a na tym forum takich malo),ale jesli ktos reflektuje,prosze bardzo.
Jest tego 900 stron ,wiec milego wchlaniania wiedzy
- Załączniki
-
- b_63524pl_01_050120_868.rar
- (5.99 MiB) Pobrany 3910 razy