Jestem nowy PROSZĘ O WYROZUMIAŁOŚĆ.
Chodzi o to że jestem w temacie ciecia wycinania itp. laikiem .I szukam najlepszego rozwiązania dla siebie przy swojej pracy jaką zaczynam .
Wiec szukam maszyny jaka nie jest droga a będzie wystarczająca by poradziła sobie z wycinaniem napisów w blaszce mosiężnej grubości od 0.3mm do 0.8 nie grubsza !Istotą jest by po wycięciu napis był estetyczny kanty proste ostre nie poszarpane itp.maszyna musi być dokładna precyzyjna by po wycięciu napis był gotowy . Napisy są różniste czcionka różna ale nie większe niż dłu.30cm wys.8cm.Znalazłem pewną maszynę :
http://atmsolutions.pl/produkt/235/Basi ... ower_30x40
sprzedawca zapewnia że to wystarczy i poradzi sobie bez problemu ,jestem jednak ostrożny i chce porozmawiać z osobami co się na tym znają i doradzą .Proszę o kilka zdań czy szukać czegoś konkretnego co mi pomoże czy to ma być jakiś laser czy frezarka a może jakaś gilotyna ...Podam zdjęcie w formacie zwykłym by mieć pogląd w czym dokładnie rzecz ,samo przygotowanie pliku dxf nie jest kłopotem .Proszę Was o inf. czego szukać i najlepiej gdzie .Z góry dziękuje za pomoc ,proszę informacje najlepiej podesłać prywatnie na mail : [email protected]
dziękuje i pozdrawiam forumowiczów !