W przeciągu miesiąca chciałbym dobrze ulokować pewną ilość złotówek

Z tym, że nie wiem na co się zdecydować. Realia są takie, że 90% ciętych detali ogranicza się w grubości do 12 mm (w ST3 i inox) - czasem zdarzają się tematy na 15. Dla sporej części klientów obracam się w blachach rzędu 2-3 mm (znów St3 i inox) z kolei dla drugiej sporej grupy grubości 8-10 mają wielkie znaczenie.
Pytam więc co Waszym zdaniem należałoby kupić. Czy tradycyjne CO2 (tutaj rozpatruję albo Bysprinta Pro 4,4 kw albo Bystara 4,4 kw ale w w formacie 4x2) czy też raczej kupić fibera ?
Nie ukrywam, że mitycznych zleceń na blachy typu 0,8 czy 1 mm prawie nie mam. A nawet jak mam to nie w takich ilościach (do 50 ark max) gdzie prędkość posuwu jest decydująca.
Reasumując - potrzebna mi jest maszyna uniwersalna - radząca sobie tak samo dobrze w blachach 3 jak i 8 mm (zarówno St3 jak i inox) Oczywiście ważne jest też aby detale ładnie wyglądały - większość moich klientów w ogóle nie poddaje detali dalszej obróbce tylko takie jak wychodzą ode mnie idą na maszynę - jakość ścianki bardzo się liczy.
Liczę na szczerą pomoc i brak kłótni.