Tokarka niemiecka WMW DLZ 490 x 1600
-
Autor tematu - Czytelnik forum poziom 1 (min. 10)
- Posty w temacie: 4
Tokarka niemiecka WMW DLZ 490 x 1600
Witam. Nie tak dawno kupilem tokarke i w tych tematach jestem zielony. Mam pytanie jak dobrze wyregulowac sprzegla cierne obrotow. Musze mocno dociskac dzwignie zeby byly pelne obroty. I tez jak wyregulowac sprzeglo hamulca. Moze ktos pracowal na takiej maszynie. Jakby ktos mi pomogl bede bardzo wdzieczny. Pozdrawiam
Tagi:
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 1
Jak masz tokarkę z którą niewielu miało doczynienia albo nawet nie pamietają że to akurat ten typ to nie licz że ktoś coś powie. Wstaw zdjęcia tych sprzęgieł to może coś się uda doradzić inaczej nie wiadomo co to za rodzaj sprzęgła więc jak doradzić w takiej sytuacji? 
Foto, foto i jeszcze raz foto i tokarki i sprzęgła!!!!

Foto, foto i jeszcze raz foto i tokarki i sprzęgła!!!!
-
- Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
- Posty w temacie: 2
Re: Tokarka niemiecka WMW DLZ 490 x 1600
Witam serdecznie. Przez przypadek stałem się posiadaczem niemieckiej tokarki DLZ 490-225-1000 produkcji WMW z roku 1952.
Czy ktoś z szanownych kolegów mógłby mi pomóc udostępniając dokumentację do niej, lub chociaż opis wszystkich dźwigni i przełączników wraz z rysunkiem ich rozmieszczenia? Z góry dziękuję za okazaną pomoc. Nie jestem zawodowym tokarzem choć pewne pojęcie mam, ale nie chciałbym czegoś popsuć, bo tokarka bardzo mi się podoba.
Czy ktoś z szanownych kolegów mógłby mi pomóc udostępniając dokumentację do niej, lub chociaż opis wszystkich dźwigni i przełączników wraz z rysunkiem ich rozmieszczenia? Z góry dziękuję za okazaną pomoc. Nie jestem zawodowym tokarzem choć pewne pojęcie mam, ale nie chciałbym czegoś popsuć, bo tokarka bardzo mi się podoba.
-
- Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
- Posty w temacie: 2