Nie wiem czy w dobrym dziale piszę i czy na dobrym forum ale może znajdzie się ktoś kto będzie mógł mi pomóc

Jestem studentką Uniwersytetu Artystycznego i mam zadanie zrobić krzesło. Problem jest w tym, że chciałabym użyć dość nietypowego materiału jakim są suche liście drzew.
Nie chodzi tu o to by oklejać drewno liśćmi czy żeby coś imitowało liście tylko, żeby wykorzystać je do produkcji płyty. Coś na zasadzie płyty wiórowej tylko że zamiast tych wiór użyć liści. Problem jest taki, że liście same w sobie są bardzo kruche i nie trwałe i trzeba by było je w jakiś sposób połączyć. Myślałam o żywicy. Zrobiłam próbki z żywicą epoksydową. Niestety ta żywica ma strasznie nieprzyjemny zapach i ogólnie jest szkodliwa. Natomiast naturalną żywicę ciężko zdobyć.
Czy może wie ktoś może co byłoby dobrym spoiwem by utworzyć płytę (chciałabym stworzyć taką płytę jak się używa przy produkcji mebli) która będzie trwała (krzesło ma służyć do siedzenia). Myślałam o pomocy firmy która produkuje płyty wiórowe by te liście sprasować ze sobą ale pisałam już do kilku firm i brak odpowiedzi.
Wiec co gorsze będę musiała zapewne robić to w domowych warunkach

Prooooszę o pomoc!!!!!