Ma ktoś taki zestaw ? Zastanawiam się czy warto. Kupiłem kiedyś gwintownik w Castoramie nagwintowałem tylko jeden otwór.
http://allegro.pl/zestaw-gwintowniki-i- ... 78099.html
ZESTAW GWINTOWNIKI I NARZYNKI 110 EL KALIBROWNIKI
-
- ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 1
- Kontakt:
....sam jestem ciekawy. Dobry gwintownik kosztuje 40-60 pln. A tu taka cena?
Masakra. Swoją drogą ( troszkę z innej beczki) przeraża mnie to wszystko. Sami kręcimy bicz na siebie. Jak tu być konkurencyjnym w jakiej kolwiek branży. Ludzie się dziwią ,że roboty nie mają, natomiast dzień po dniu przyczyniają się do tego sami, sami sobie podcinają skrzydła kupując to wszystko ze wschodu. Masakra.
Jak żyć..premierze..jak żyć?
Masakra. Swoją drogą ( troszkę z innej beczki) przeraża mnie to wszystko. Sami kręcimy bicz na siebie. Jak tu być konkurencyjnym w jakiej kolwiek branży. Ludzie się dziwią ,że roboty nie mają, natomiast dzień po dniu przyczyniają się do tego sami, sami sobie podcinają skrzydła kupując to wszystko ze wschodu. Masakra.
Jak żyć..premierze..jak żyć?
-
- Specjalista poziom 2 (min. 300)
Ryzyk fizyk.
M2 fanara placilem 55zl za sam gwintownik 3stopniowy.
Czyli te 220zl to tak na 4 sztuki
Swoja droga pomoge ci podjac decyzje na zasadzie nauki na TWOIM bledzie
"Zastanawiam się czy warto. Kupiłem kiedyś gwintownik w Castoramie nagwintowałem tylko jeden otwór. "
Mi juz taka nauka wystarczyla w przypadku wiertel po 5zl za pare sztuk, opalarek po 10zl itp.
Nie mam czasu jezdzic i tego oddawac, a tymbardziej kasy, zeby kupowac 5 razy.
M2 fanara placilem 55zl za sam gwintownik 3stopniowy.
Czyli te 220zl to tak na 4 sztuki

Swoja droga pomoge ci podjac decyzje na zasadzie nauki na TWOIM bledzie

"Zastanawiam się czy warto. Kupiłem kiedyś gwintownik w Castoramie nagwintowałem tylko jeden otwór. "
Mi juz taka nauka wystarczyla w przypadku wiertel po 5zl za pare sztuk, opalarek po 10zl itp.
Nie mam czasu jezdzic i tego oddawac, a tymbardziej kasy, zeby kupowac 5 razy.
-
- Specjalista poziom 2 (min. 300)
mam ten zestaw i połowa gwintowników się do niczego nie nadaje,
pomijając ich ostrość (bo z tym też jest słabo) to np. gwint m14x1.5 zrobiony zgrubnym jest za luźny, m18x1.5 wychodzi w miarę wporządku, ale też tylko zgrubnym bo wykańczający już jest niepotrzebny, m11x1 był ok i tak dalej itp, szkoda czasu wszystkie testować
pomijając ich ostrość (bo z tym też jest słabo) to np. gwint m14x1.5 zrobiony zgrubnym jest za luźny, m18x1.5 wychodzi w miarę wporządku, ale też tylko zgrubnym bo wykańczający już jest niepotrzebny, m11x1 był ok i tak dalej itp, szkoda czasu wszystkie testować
-
Autor tematu - Specjalista poziom 2 (min. 300)
- Posty w temacie: 2
Dziękuje Panowie za odpowiedź, dzięki wam nie wyrzuciłem pieniędzy w błoto. Mam porządne narzynki i gwintowniki tylko brak mi mniejszych rozmiarów, ale w takim razie dokupię na sztuki.
Z tymi chińskimi wynalazkami jest różnie, kupiłem klucze płasko oczkowe produkcji indyjskiej
za 30 zł komplet 12 sztuk i jestem miło zaskoczony spodziewałem się dużo gorszej, jakości za te pieniądze a one są nawet ładnie wykonane, potrafię gdzieś zapodziać klucz, więc taki zestaw jest w sam raz do samochodu lub w teren.
Z tymi chińskimi wynalazkami jest różnie, kupiłem klucze płasko oczkowe produkcji indyjskiej