rysunek techniczny montarz pod spawanie
-
Autor tematu - Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
- Posty w temacie: 5
rysunek techniczny montarz pod spawanie
Witam. Potrzebuje pilnie materiały do ogarnięcia rysunku technicznego na stanowisku monera. Gogle milczy lub ja wpisuje błędne frazy. Złożyłem w życiu 2 elementy pod czyimś nadzorem. Dostałem się do nowej pracy i sytuacja mnie przerasta brak mi wiedzy z zakresu rysunku dla tego zwracam się z prośbą na forum.
Z góry dziękuję za wszelką pomoc.
Z góry dziękuję za wszelką pomoc.
Tagi:
-
- Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 4
Re: rysunek techniczny montarz pod spawanie
Doskonałe memento dla wszystkich, którzy tutaj piszą:...pomóżcie... nie ogarniam...nie wiem...nie chce mi się...prowadzący typek wymaga... może mi ktoś zrobi gotowca...jestem kompletnie zielona/y w tym temacie...kompletnie nie wiem jak zrobić..."orinetuje sie ktoś jak będzie wygladał"..."montarz monera"...codex pisze:Potrzebuje pilnie materiały do ogarnięcia rysunku technicznego... Dostałem się do nowej pracy i sytuacja mnie przerasta brak mi wiedzy z zakresu rysunku...
Przyjdzie taki czas, że życie powie sprawdzam i co odpowiecie leniuszki niedouczone

"Czego się Jaś nie nauczył, tego Jan umiał nie będzie" i figa z makiem na dobrą pracę i kasę!

Oczywiście winni temu będą ONI

-
- Moderator
-
Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 2
Re: rysunek techniczny montarz pod spawanie
A ja się nie dziwię wcale...... tak to jest jak ludzie studiują bez przygotowania zawodowego (np. po liceum).reddin pisze:Doskonałe memento dla wszystkich, którzy tutaj piszą:...pomóżcie... nie ogarniam...nie wiem...nie chce mi się...prowadzący typek wymaga... może mi ktoś zrobi gotowca...jestem kompletnie zielona/y w tym temacie...kompletnie nie wiem jak zrobić..."orinetuje sie ktoś jak będzie wygladał"..."montarz monera"...codex pisze:Potrzebuje pilnie materiały do ogarnięcia rysunku technicznego... Dostałem się do nowej pracy i sytuacja mnie przerasta brak mi wiedzy z zakresu rysunku...
Przyjdzie taki czas, że życie powie sprawdzam i co odpowiecie leniuszki niedouczone![]()
"Czego się Jaś nie nauczył, tego Jan umiał nie będzie" i figa z makiem na dobrą pracę i kasę!
Oczywiście winni temu będą ONIale nigdy JA, moje lenistwo i nieuctwo
Ukończ Zasadniczą Zawodową , Technikum Mechaniczne , popracuj trochę na maszynach , idź na studia ... zobaczysz - po latach praktyki - jaki ,,fachowiec się wyhoduje.''

Mariusz.
Pomagam w:
HAAS - frezarki, tokarki
HAAS - frezarki, tokarki
-
Autor tematu - Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
- Posty w temacie: 5
@reddin: Po pierwsze to widzę, że się tutaj rozgościłeś (na tym forum) i ustanawiasz warunki ... fajnie tylko widzę liczbę informującą ile postów już napisałeś ..... 7
Po za tym gdybyś potrafił czytać ze zrozumieniem to byś doczytał, że proszę o NAMIAR na MATERIAŁY DO NAUKI - co oznacza, że nie interesuje mnie pomoc w nauce rysunku technicznego. Potrafię czytać a sam rysunek jest sprawą prostą jak budowa cepa. Trzeba jednak mieć dobrą literaturę jej TYTUŁ żeby móc to ogarnąć Amen.
Pracowałem 2 miesiące jako pomoc montera. Mam drobne niedociągnięcia które muszę ogarnąć ponieważ mogę dostać element który mnie "pozamiata".
@LUGIA90: dzięki wielkie. Dopytam tylko czy mógł by mi ktoś podpowiedzieć jaki to "rodzaj" rysunku jest - wtedy gdy składam element dla spawacza jaki to rysunek ? złożeniowy ?

Po za tym gdybyś potrafił czytać ze zrozumieniem to byś doczytał, że proszę o NAMIAR na MATERIAŁY DO NAUKI - co oznacza, że nie interesuje mnie pomoc w nauce rysunku technicznego. Potrafię czytać a sam rysunek jest sprawą prostą jak budowa cepa. Trzeba jednak mieć dobrą literaturę jej TYTUŁ żeby móc to ogarnąć Amen.
Ludzie co to ?! Jakieś ograniczenie umysłowe czy co ? potrzebujesz jeden z drugim 3 lata do szkoły chodzić żeby ogarnąć rysunek techniczny ?!!Ukończ Zasadniczą Zawodową , Technikum Mechaniczne , popracuj trochę na maszynach , idź na studia ... zobaczysz - po latach praktyki - jaki ,,fachowiec się wyhoduje.''
Pracowałem 2 miesiące jako pomoc montera. Mam drobne niedociągnięcia które muszę ogarnąć ponieważ mogę dostać element który mnie "pozamiata".
@LUGIA90: dzięki wielkie. Dopytam tylko czy mógł by mi ktoś podpowiedzieć jaki to "rodzaj" rysunku jest - wtedy gdy składam element dla spawacza jaki to rysunek ? złożeniowy ?
-
- Moderator
-
Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 2
To nie ograniczenie umysłowe , tylko taka kolej rzeczy .... poznać fach od podszewkicodex pisze:...Ludzie co to ?! Jakieś ograniczenie umysłowe czy co ? potrzebujesz jeden z drugim 3 lata do szkoły chodzić żeby ogarnąć rysunek techniczny ?!!Ukończ Zasadniczą Zawodową , Technikum Mechaniczne , popracuj trochę na maszynach , idź na studia ... zobaczysz - po latach praktyki - jaki ,,fachowiec się wyhoduje.''
...

Hmm .... znam inżynierów , którzy nie potrafią na rysunku technicznym gwintu calowego zaznaczyć .....

Na co to Tobie ?.... ponoć geniusz jesteś.codex pisze: ... Po za tym gdybyś potrafił czytać ze zrozumieniem to byś doczytał, że proszę o NAMIAR na MATERIAŁY DO NAUKI - co oznacza, że nie interesuje mnie pomoc w nauce rysunku technicznego. ....

p.s.
W temacie popytaj spawaczy ......
Mariusz.
Pomagam w:
HAAS - frezarki, tokarki
HAAS - frezarki, tokarki
-
- Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 4
to pisane materiały od Dobrzańskiego nie pomogły geniuszowi inaczej ... w budowie cepa???codex pisze:Ludzie co to ?! Jakieś ograniczenie umysłowe czy co ? potrzebujesz jeden z drugim 3 lata do szkoły chodzić żeby ogarnąć rysunek techniczny ?!! ...
( i tu "wylazł" cały "geniusz" codex !) :
czy mógł by mi ktoś podpowiedzieć jaki to "rodzaj" rysunku jest - wtedy gdy składam element dla spawacza jaki to rysunek ? złożeniowy ?

Jaki cep,takie młócenie

PS. ilość postów nie umniejsza faktom i prawdzie!