TraxxMaker i dziurki

Autor tematu
grzyb
Sympatyk forum poziom 1 (min. 40)
Posty w temacie: 2

TraxxMaker i dziurki

Post napisał: grzyb » 25 mar 2007, 19:32

Witam! Nie wiedziałem gdzie to pytanie wrzucić - to miejsce wydało mi się najodpowiedniejsze...
A mianowicie może ktoś ma pojęcie w jaki sposób skorzystać z plików generowanych przez program TraxxMaker ?. Mam czasami dosyć wiercenia dużej ilości dziurek. Wiem że się da bo oddawałem kiedyś do płytkarni te pliki i płytki oddali powiercone... .Może miał już ktoś doświadczenie z tym programem w tej dziedzinie ?.Nie chodzi mi nawet o wyfrezowanie ścieżek- wystarczy przepis na same dziurki :) (Wiem że to otworki a nie dziurki ale lepiej mi się kojarzy :) )

pukury
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Posty w temacie: 1

Post napisał: pukury » 25 mar 2007, 23:06

witam !! trax generuje Ci " NC Drill Files " , spytaj Piotra Rakowskiego czy jego program akceptuje tego typu file . jak tak to nie powinno być problemu . pozdrawiam !!
Mane Tekel Fares

Awatar użytkownika

ALZ
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Kontakt:

Post napisał: ALZ » 26 mar 2007, 12:01

Trax maker wygeneruje Ci drill files w formacie txt i nic więcej nie potrzeba.

Autor tematu
grzyb
Posty w temacie: 2

Post napisał: grzyb » 20 gru 2008, 23:17

Doszedłem już jakiś czas temu do tego jak przerobić pliki generowane przez traxmakera na g-cod ze współrzędnymi w rastrze milimetrowym do wiercenia w machu. Jak ktoś będzie zainteresowany to opiszę to dokładniej i wrzucę gdzieś gotowy skrypt konwertujący millsy na mm.

atola
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki

Post napisał: atola » 11 paź 2010, 11:53

Tak skoro jesteśmy przy dziurkach...mam pytanie odnośnie polecenia "drill" /korzystam z nakładki Prosteel/. Po wykonaniu otworu pod śrubę widzę wykonane polecenie na tzw druciaku ale przy renderingu śladu po otworach nie ma, dodam, że otwory robię w dwuteowniku /przy czym umieszczone w nich śruby są widoczne/. Ma ktoś pomysł co może być problemem?

ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat

Wróć do „Ogólne dyskusje na temat oprogramowania CAD/CAM”