Ręce opadają...
-
Autor tematu - ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 11
Ręce opadają...
Proszę, poczytajcie sobie Koledzy i Koleżanki:
Upadłość przedsiębiorstwa
Dyskusję o celowości takiego obrotu sprawy, czas więc rozpocząć.
Pozdrawiam
Upadłość przedsiębiorstwa
Dyskusję o celowości takiego obrotu sprawy, czas więc rozpocząć.
Pozdrawiam
Tagi:
-
- Specjalista poziom 3 (min. 600)
- Posty w temacie: 9
O f.... ale wiadomości. Nie wiedziałem o tym. Myślałem że bardzo dobrze się wiedzie Lotowi skoro kupuje nowe samoloty.
Taka firma jak LOT, chluba Polski aż tak źle z nią. Przecież to kawał naszej historii.
No to pozostał nam tylko Orlen i KGHM, kiedy one zostaną tak okradzione że będą musiały upaść?
Nie wiem czy jest sens dawać pożyczki na coś co od lat przynosiło straty (wg. powyższego artykułu), będzie to trzeba zamknąć, lub spróbować sprywatyzować - sprzedać to komuś. Chociażby Chińczykom.
Taka firma jak LOT, chluba Polski aż tak źle z nią. Przecież to kawał naszej historii.
No to pozostał nam tylko Orlen i KGHM, kiedy one zostaną tak okradzione że będą musiały upaść?
Nie wiem czy jest sens dawać pożyczki na coś co od lat przynosiło straty (wg. powyższego artykułu), będzie to trzeba zamknąć, lub spróbować sprywatyzować - sprzedać to komuś. Chociażby Chińczykom.
-
- Specjalista poziom 3 (min. 600)
A druga rzecz jak ten cholerny rząd mógł przez lata ukrywać straty LOT-u i nic z tym nie robić? Durnie jacyś czy co.
Trzeba by zrobić jakiś oficjalny wykaz zysków i strat z poszczególnych firm państwowych. Aby comiesięczny renament był wykazany oraz spis wypłacanych premii. (wszystko to do wglądu zwykłego obywatela). Byłaby możliwość szybkiej reakcji na tendencje zniżkowe państwowych firm. A ratowałyby te firmy partie oczywiście po to aby zabłysnąć przed społeczeństwem.
Bo w takim tempie to całe nasze państwo rozpiździą.
Jeszcze niech wprowadzą ten cholerny podatek "katastrofalny", akurat jak mam zamiar budować dom.
Trzeba by zrobić jakiś oficjalny wykaz zysków i strat z poszczególnych firm państwowych. Aby comiesięczny renament był wykazany oraz spis wypłacanych premii. (wszystko to do wglądu zwykłego obywatela). Byłaby możliwość szybkiej reakcji na tendencje zniżkowe państwowych firm. A ratowałyby te firmy partie oczywiście po to aby zabłysnąć przed społeczeństwem.
Bo w takim tempie to całe nasze państwo rozpiździą.
Jeszcze niech wprowadzą ten cholerny podatek "katastrofalny", akurat jak mam zamiar budować dom.
-
- ELITA FORUM (min. 1000)
Nie durnie. To celowe działanie. Myślisz że w tym kraju ma się ostać cokolwiek polskiego? Odgórny plan jest odwrotny.lolo2 pisze:A druga rzecz jak ten cholerny rząd mógł przez lata ukrywać straty LOT-u i nic z tym nie robić? Durnie jacyś czy co.
Należałoby wyłączyć nadajniki TVN-u to 50% społeczeństwa otwarły by się oczy i zmieniliby swoje wyimaginowane zdanie na temat dobrobytu jaki panuje w Polsce i jak to należy od razu zamykać/prywatyzować zakłady państwowe (bo prywatne jest lepsze a kapitał nie ma narodowości

Podstawą materialną narodu jest ziemia, przemysł i handel. Kto ziemię, przemysł i handel oddaje w ręce cudzoziemców, ten sprzedaje narodowość swoją, ten zdradza swój naród. - Hipolit Cegielski
-
- ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 1
lolo2 i skoczek..może troche wiecej ekonomii a mniej polityki. Sytuacja LOTu była kiepska i ukrywana od kilku rządów. Niestety tak jak w kilku innych Polskich firmach ekonomii nie było tylko politykierstwo a po latach ździwienie, że upada pod kierownictwem kolejnego dyrektora z nadania politycznego. Sytuacja LOTu jest jak kolei - musi trwać bo to dobro narodowe a juz jak - to nikogo nie interesuje. Najlepiej po prostu doplacac i juz.
sprawność wg kobiety: stosunek wielkości wyjętej do wielkości włożonej