Pytanie na temat śrub SFU1605 opinie.
-
Autor tematu - Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 1
Pytanie na temat śrub SFU1605 opinie.
Proszę o opinie tych że śrub co są one warte i co oznacza ostania cyfra
SFU1605-3
SFU1605-4
SFU1605-3
SFU1605-4
Tagi:
-
- Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
- Posty w temacie: 1
Ww śruby wraz z nakrętkami są na ebay-u za niecałe 40 dolców wraz z przesyłką.
Jeśli przyczyną tak niskiej ceny jest marna jakość to OK,ale jeśli nie to
rodzimi sprzedawcy mają nas w -d.
Smutna prawda jest taka,że 90% elementów do budowy frezarki sprzedawanych na alledrogo pochodzi właśnie z ebay z ceną razy 5 do 6.no i co gorsza sporo jest właśnie ChRLu dyskusyjnej jakości a sprzedawane jako coś super.
Później mamy wałki,które trzeba prostować,łożyska które trzeba "szlifować" bo nie trzymają normy w zakresie tolerancji,krzywe podpory z dobrymi radami ,że trzeba do równego przykręcić,śruby z "losowym gwintem",a ceny za ten cały szajs? Typowe dla naszego kraju.
Jeśli chodzi o ostatnią cyfrę to nie mam pojęcia,dokumentacja w języku,którym włada 1/4 świata(może o skok chodzi?).
Jeśli przyczyną tak niskiej ceny jest marna jakość to OK,ale jeśli nie to
rodzimi sprzedawcy mają nas w -d.
Smutna prawda jest taka,że 90% elementów do budowy frezarki sprzedawanych na alledrogo pochodzi właśnie z ebay z ceną razy 5 do 6.no i co gorsza sporo jest właśnie ChRLu dyskusyjnej jakości a sprzedawane jako coś super.
Później mamy wałki,które trzeba prostować,łożyska które trzeba "szlifować" bo nie trzymają normy w zakresie tolerancji,krzywe podpory z dobrymi radami ,że trzeba do równego przykręcić,śruby z "losowym gwintem",a ceny za ten cały szajs? Typowe dla naszego kraju.
Jeśli chodzi o ostatnią cyfrę to nie mam pojęcia,dokumentacja w języku,którym włada 1/4 świata(może o skok chodzi?).
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 3
Właśnie natknąłem się na te śruby na ebayu i powiem, że kuszą mnie (są tak tanie, że nawet do drewniaka bym je założył) - pytanie, czy nakrętka SFU 1605-3 zapewni bezluzowość? Oczywiście sprzedawca pisze "anti-backlash", ale napisać można wszystko. Czy ktoś miał do czynienia z tymi śrubami/nakrętkami?
-
- Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 2
chodzi ci o taką
http://www.ebay.pl/itm/Ballscrew-RM1610 ... 20c6dc508c
czyli sprawdź co oznacza klasa wykonania C7. Uprzedzając brak napięcia wstępnego i luz.

czyli sprawdź co oznacza klasa wykonania C7. Uprzedzając brak napięcia wstępnego i luz.
Benjamin Franklin pisze:Na tym świecie pewne są tylko śmierć i podatki.
Terry Pratchett pisze:Jest śmierć i podatki, ale podatki są gorsze, bo śmierć przynajmniej nie trafia się człowiekowi co roku.
-
http://www.ebay.com/itm/Zero-Backlash-B ... 3cc1ca24c2
O taki mi chodziło. Piszą zero backlash, ale może biorąc pod uwagę pochodzenie, może to być "chłyt materkindody"...
Ostatecznie można zaryzykować - kupić jedną i pomierzyć. Cena nie jest na tyle wygórowana, żeby tego typu eksperyment stanowił szczególną ekstrawagancję.
O taki mi chodziło. Piszą zero backlash, ale może biorąc pod uwagę pochodzenie, może to być "chłyt materkindody"...
Ostatecznie można zaryzykować - kupić jedną i pomierzyć. Cena nie jest na tyle wygórowana, żeby tego typu eksperyment stanowił szczególną ekstrawagancję.
-
- Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 2
Czy ja wiem, czy taka okazja.; Poltech na aledrogo sprzedaje taką samą nakrętkę za 240zł + gwint za 100zł/mb. Jak ci celnicy vat walną to wyjdzie na to samo.
Tak, wykonanie w klasie C7. Sprawdź materiały na stronie sklepu sponsora. Ogólnie błąd skoku śruby ponad pięć setek na 300mm.
Tak, wykonanie w klasie C7. Sprawdź materiały na stronie sklepu sponsora. Ogólnie błąd skoku śruby ponad pięć setek na 300mm.
Benjamin Franklin pisze:Na tym świecie pewne są tylko śmierć i podatki.
Terry Pratchett pisze:Jest śmierć i podatki, ale podatki są gorsze, bo śmierć przynajmniej nie trafia się człowiekowi co roku.
-
No, w Poltechu zapłacę 290 za śrubę i nakrętkę + transport + obróbka końców - razem pewnie wyjdzie min. 350. Tutaj nawet z naszym VATem wychodzi 220 - dostawa i obróbka czopów w cenie. Zwłaszcza ostatni punkt jest dla mnie ważny, bo nie mam możliwości sensownego obrobienia śrub - trapezówki to mogłem pilnikiem sobie obrobić ale na kulowych takiej fuszerki nie będę odwalał.