Witam
Wgrałem sobie dzisiaj program NX 8 i mój problem polega na tym ,że w opcjach nie ma nigdzie podstawowych brył ( block, cylinder itd) dodam że używałem wcześniej NX3 i tam było wszystko ok, niestety po kupnie nowego laptopa z systemem windows 7 trójka nie działa, nie wiem może trzeba te bryły skądś wczytać, więc proszę o pomoc.
NX 8
-
- Specjalista poziom 2 (min. 300)
- Posty w temacie: 1
Wydaje mi się że d jakiegoś czasu, czyli od wersji NX5, producent programu jakby chciał ukryć niektóre funkcje, a niektóre szczególnie wyeksponować.
Eksponowane są funkcje Extrude, Revolve i Hole.
Zmienił się również sposób działanie funkcji - wszystkie używają szkiców.
Funkcje jak blok, cylinder, stożek zostały ukryte i trzeba wejść w konfigurację pasków i je po prostu uaktywnić.
EDIT
Siemens trochę bardziej pozmieniał menu i to co napisałem powyżej, jest trochę nieaktualne.
Bryły podstawowe, musisz dodać do pasków, bo domyślnie nie ma ich w zestawie:
http://imageshack.us/photo/my-images/80 ... ature.jpg/
Eksponowane są funkcje Extrude, Revolve i Hole.
Zmienił się również sposób działanie funkcji - wszystkie używają szkiców.
Funkcje jak blok, cylinder, stożek zostały ukryte i trzeba wejść w konfigurację pasków i je po prostu uaktywnić.
EDIT
Siemens trochę bardziej pozmieniał menu i to co napisałem powyżej, jest trochę nieaktualne.
Bryły podstawowe, musisz dodać do pasków, bo domyślnie nie ma ich w zestawie:
http://imageshack.us/photo/my-images/80 ... ature.jpg/
-
- Czytelnik forum poziom 1 (min. 10)
- Posty w temacie: 2
witam,
mam probelem z NX8.0 - nie mogę utworzyć nowego narzedzia.
pojawia się komunikat: Internal error.
nie do końca wiem w czym jest problem, gdyż po skopiowaniu obróbki z innego pliku (z NX7.5) mam wczytana geometrie i podczas symulacji wszysktko pieknie działa, jednak nie mogę edytowac z tego samego powodu co wczesniej wspomnialem
mam probelem z NX8.0 - nie mogę utworzyć nowego narzedzia.
pojawia się komunikat: Internal error.
nie do końca wiem w czym jest problem, gdyż po skopiowaniu obróbki z innego pliku (z NX7.5) mam wczytana geometrie i podczas symulacji wszysktko pieknie działa, jednak nie mogę edytowac z tego samego powodu co wczesniej wspomnialem