Pytanie o podpórki pod auto
-
Autor tematu - Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
- Posty w temacie: 7
Pytanie o podpórki pod auto
Witam ,
Idzie wiosna potrzebuje podpórki solidne najlepiej spawane z grubego materiału czy ktoś może mi zapodać jakieś fajne pomysły na podpórkę może ktoś coś takiego robi możemy się dogadać?? To musi być pewna konstrukcja a kupionym nie ufam.
Pozdrawiam Dawid
Idzie wiosna potrzebuje podpórki solidne najlepiej spawane z grubego materiału czy ktoś może mi zapodać jakieś fajne pomysły na podpórkę może ktoś coś takiego robi możemy się dogadać?? To musi być pewna konstrukcja a kupionym nie ufam.
Pozdrawiam Dawid
Ostatnio zmieniony 26 lut 2012, 21:36 przez spider12, łącznie zmieniany 1 raz.
Tagi:
-
- Specjalista poziom 2 (min. 300)
- Posty w temacie: 2
dobre,dobre
te porady....szyny zespawać,wcześniej ukraść....dłuuuuugo się śmiałem,ale gościu chyba do reszty i wszystkiego stracił zaufanie
[ Dodano: 2012-02-27, 01:44 ]
nie no głupio mi się zrobiło...jednak muszę coś doradzić spajderowi....znaczy jak kupiłem auto,to poszedłem kupić spawarkę...też tak zrób,ale nie kupuj droższej od auta...

[ Dodano: 2012-02-27, 01:44 ]
nie no głupio mi się zrobiło...jednak muszę coś doradzić spajderowi....znaczy jak kupiłem auto,to poszedłem kupić spawarkę...też tak zrób,ale nie kupuj droższej od auta...
-
- ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 4
mariuszbroda pisze:dobre,dobre te porady....szyny zespawać,wcześniej ukraść....dłuuuuugo się śmiałem,ale gościu chyba do reszty i wszystkiego stracił zaufanie
Muszę się trochę wytłumaczyć: jak przeczytałem pierwszego posta autora wątku to mi ręce opadły, dlatego pozwoliłem sobie na trochę złośliwości. A to po to, by pokazać jaka jest precyzyjna odpowiedź na nieprecyzyjnie zadane pytanie. Spełniłem bowiem wszystkie założenia, proponujac te szyny i ich zespawanie, ba nawet na niechęć autora do zakupionych przedmiotów udało mi się znależć radę

-
Autor tematu - Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
- Posty w temacie: 7
twoje uwagi nie są na miejscu i zaniżają poziom tego forum nie wypada odzywać się tak do żółtodzioba mam na myśli siebie na tym forum w ten sposób ,wracając do pytania :
Nie mogę znaleźdz dobrych pewnych podpórek pod samochód?
Zadaje to pytanie tu ponieważ może ktoś kto zajmuje się mechaniką , ślusarstwem ,spawaniem hobby-stycznie bądź pracuje w tym fachu może mi podsunie jakiś pomysł może macie jakieś zdjęcia rysunki itd itp pyzatym nie mam spawarki chciałbym się nauczyć spawać interesuje mnie metoda TIG powiedzcie jak 6-latkowi jaką spawarkę wybrać jakiej firmy bo o to chodzi na jaką firmę zwrócić uwagę.
Nie mogę znaleźdz dobrych pewnych podpórek pod samochód?
Zadaje to pytanie tu ponieważ może ktoś kto zajmuje się mechaniką , ślusarstwem ,spawaniem hobby-stycznie bądź pracuje w tym fachu może mi podsunie jakiś pomysł może macie jakieś zdjęcia rysunki itd itp pyzatym nie mam spawarki chciałbym się nauczyć spawać interesuje mnie metoda TIG powiedzcie jak 6-latkowi jaką spawarkę wybrać jakiej firmy bo o to chodzi na jaką firmę zwrócić uwagę.
-
- Specjalista poziom 3 (min. 600)
- Posty w temacie: 1
Urwał nać!
Jak sześciolatkowi - TIG:
https://www.cnc.info.pl/search.htm?mode=results
Przeczytaj i wróć z pytaniami.
Dalej wiekowo - dorośnij, w międzyczasie ucz się pilnie, jak dorośniesz idź na uczelnię techniczną i tam nauczysz się o pracy metali (rur i przetyczek) na ścinanie i będziesz mógł sobie policzyć czy kupne podpory są be.
Przy okazji może uda Ci się zrobić kurs spawacza i będziesz mógł z pełną świadomością pospawać podpórki gwarantujące bezpieczeństwo większe niż sklepowe, bo pod te na których będziesz się uczył to bym się nie położył.
P.S. Włącz sprawdzanie błędów. O ile IE takowe posiada.
Jak sześciolatkowi - TIG:
https://www.cnc.info.pl/search.htm?mode=results
Przeczytaj i wróć z pytaniami.
Dalej wiekowo - dorośnij, w międzyczasie ucz się pilnie, jak dorośniesz idź na uczelnię techniczną i tam nauczysz się o pracy metali (rur i przetyczek) na ścinanie i będziesz mógł sobie policzyć czy kupne podpory są be.
Przy okazji może uda Ci się zrobić kurs spawacza i będziesz mógł z pełną świadomością pospawać podpórki gwarantujące bezpieczeństwo większe niż sklepowe, bo pod te na których będziesz się uczył to bym się nie położył.
P.S. Włącz sprawdzanie błędów. O ile IE takowe posiada.
Pozdrawiam
Krzysiek
Krzysiek