Tokarka DDR? na Allegro
-
Autor tematu - Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 3
Tokarka DDR? na Allegro
Ciekawy jestem opinii kolegów na temat tokarki wystawionej w załączonym linku. http://allegro.pl/tokarka-stolowa-hobby ... 47484.html
Sprzedający opisuje ją jako DDRowską. Wg mnie to typowa chinka, DDR zdaje się nie stosował certyfikatów CE - widoczny na tabliczce u dołu.
Sprzedający opisuje ją jako DDRowską. Wg mnie to typowa chinka, DDR zdaje się nie stosował certyfikatów CE - widoczny na tabliczce u dołu.
Tagi:
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 2
-
Autor tematu - Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 3
-
- Specjalista poziom 3 (min. 600)
- Posty w temacie: 2
To mnie buc z allegro oszukał , patrze ddr to myślę solidny sprzęt . Mój brat dostał na "18"tke wiertarkę ddr 2 biegi mechaniczne , wyjątkowo solidna , "wywierciła" inst el. w dwóch domach i jest w ciągłym użyciu bez wymiany nawet łożysk [brat ma obecnie 45l ] , mój błąd że się nie wpatrzyłem dokładnie . Brawa dla kolegów za szczegóły 

perfekcyjna B. S. , OUS 1 - Oświęcim 1066/72r; Pozdrawiam
-
- Czytelnik forum poziom 1 (min. 10)
- Posty w temacie: 1
Ja mam oryginalną Chinkę MINI LATHE. Porównując zdjęcia tego Hobbymata z moją Chinką widzę że w sposób zdecydowany różnią się kolorem i przeróbkami (jak silnik) które dokonał właściciel. Poza tym różnic nie widzę. Zdecydowanie pachnie mi ona chińszczyzną, chociaż ja na swoją nie narzekam. Toczyłem na niej wałki stalowe o średnicy 30 mm i PA6 70 milimetrowe. Oczywiście grubego wióra na niej się nie pociągnie. Trzeba trochę cierpliwości. Do prac hobbystycznych na pewno się nadaje. Co do uczciwości sprzedającego się nie wypowiadam.
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 1
- Kontakt:
W momencie, jeśli dostajesz półprodukt, do którego dokładasz swoje elementy, żeby zbudować Twój produkt, to już możesz to opisywać, jako wyprodukowane w kraju.
Importerzy skrzętnie z tego prawa korzystają. Doklejają element naklejka lub instrukcja tworząc w ten sposób krajowy produkt.
W taki sposób to oszukaństwo działa.
Importerzy skrzętnie z tego prawa korzystają. Doklejają element naklejka lub instrukcja tworząc w ten sposób krajowy produkt.
W taki sposób to oszukaństwo działa.