Witam szanowne grono forumowiczów. Chciałbym zaczerpnąć trochę wiedzy praktycznej na temat tej maszyny oraz programu. Praca w aluminium 7075 i miedzi. (formy wtryskowe dla przemysłu obuwniczego)
Pozdrawiam
HAAS VF-3SSYT Pierwsza frezarka CNC+ESPRIT
-
Autor tematu - Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
- Posty w temacie: 2
-
Autor tematu - Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
To na początek może pomoc przy wyborze programu. Decyzja co do ESPRITA jeszcze nie zapadła. Jutro mam darmowy pokaz oraz szkolenie. Będzie to mój pierwszy poważny program i chciałbym się nauczyć jak najlepszego (najprostszego). Nie chodzi tu o pieniądze. Tylko moja praca polega na nieskomplikowanych formach wtryskowych. Program jaki teraz używam to THING design.WZÓR pisze:Witam
O maszynie (VF-3) możemy porozmawiać , ale co konkretnie chcesz wiedzieć?
Z tego co widzę to kolega obsługuje programy o których tylko słyszałem.
Co wybrać na początek?
-
- Moderator
-
Lider FORUM (min. 2000)
Witam
Jeśli chodzi o wybór programu ...
https://www.cnc.info.pl/topics51/zakup- ... t21799.htm
Na dzień dzisiejszy w mojej firmie obowiązuje licencja na Solid Works 2010 i SolidCAM 2009 - prawdę mówiąc nie jestem z tych programów zadowolony , ale na szczęście na de mną jest jeszcze programista.
Jeśli chodzi o wybór programu ...

Surfcam 3.0 sobie chwalę , choć wolałbym pracować na Surfcam 4.0 ... jest nowszy...Z tego co widzę to kolega obsługuje programy o których tylko słyszałem. ...

Na dzień dzisiejszy w mojej firmie obowiązuje licencja na Solid Works 2010 i SolidCAM 2009 - prawdę mówiąc nie jestem z tych programów zadowolony , ale na szczęście na de mną jest jeszcze programista.
Pomagam w:
HAAS - frezarki, tokarki
HAAS - frezarki, tokarki