Witam
Tak jak w temacie wyżej poszukuję zakładu który jest mi w stanie wykonać taki detal jak w załaczniku.
Materiał to nierdzewka.
Wydaje mi się że maszyna CNC musi mieć płynne osie?
Detal powstaje przez obrót detalu i płynny promieniowy dojazd freza.
Proszę o pilną pomoc w rozwiązaniu problemu.
Kto jest mi w stanie wykonać taki detal?
-
Autor tematu - Sympatyk forum poziom 2 (min. 50)
- Posty w temacie: 1
Kto jest mi w stanie wykonać taki detal?
- Załączniki
-
- wirnik10.PDF
- (128.57 KiB) Pobrany 955 razy
bartek4534545
Tagi:
-
- Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
- Posty w temacie: 1
Domyślam się, że hartowanie nierdzewki to był tylko dowcip z pointą czytelną tylko dla zainteresowanych i znających strukturę stali austenitycznych 0H18N9, albo po nowemu 1.4301 lub 1.4305
A wracając do tematu - czy chodzi o produkcję jednostkową czy seryjną?
Gdyby wchodziła w grę produkcja seryjna to posiadam głowicę Linsingera (często w literaturze fachowej zwana Burgsmullera) do łuszczenia (technologia rzadko u nas stosowana, ale ośmiokrotnie wydajniejsza od tradycyjnego toczenia). Technologia wprost wymarzona do ślimaków, śrub z wysokim trapezem itp.
Nie jestem tylko pewien czy geometria mojej głowicy pozwoliłaby wykonać tak bardzo "pofalowany" kształt i nie chce mi się obliczać tego dla jednostkowego zamówienia.
Jeśli to produkcja jednostkowa to czekaj na następne posty, ale jeśli seryjna to pisz PW Może coś wspólnie wymyślimy
P.S. Gdyby ktoś z forumowiczów musiał zedrzeć dużo "mięsa" z dużej ilości detali typu "ślimak" lub śruba z wysokim gwintem trapezowym to służę pomocą

A wracając do tematu - czy chodzi o produkcję jednostkową czy seryjną?
Gdyby wchodziła w grę produkcja seryjna to posiadam głowicę Linsingera (często w literaturze fachowej zwana Burgsmullera) do łuszczenia (technologia rzadko u nas stosowana, ale ośmiokrotnie wydajniejsza od tradycyjnego toczenia). Technologia wprost wymarzona do ślimaków, śrub z wysokim trapezem itp.
Nie jestem tylko pewien czy geometria mojej głowicy pozwoliłaby wykonać tak bardzo "pofalowany" kształt i nie chce mi się obliczać tego dla jednostkowego zamówienia.
Jeśli to produkcja jednostkowa to czekaj na następne posty, ale jeśli seryjna to pisz PW Może coś wspólnie wymyślimy

P.S. Gdyby ktoś z forumowiczów musiał zedrzeć dużo "mięsa" z dużej ilości detali typu "ślimak" lub śruba z wysokim gwintem trapezowym to służę pomocą