POLSKA wersja programu MACH2
-
Autor tematu - Administrator
-
Specjalista poziom 3 (min. 600)
- Posty w temacie: 3
- Kontakt:
POLSKA wersja programu MACH2
Akcesoria CNC - EBMiA.pl
Elementy Budowy Maszyn i Automatyki
www.ebmia.pl
MECHANIKA * AUTOMATYKA * PNEUMATYKA * NARZĘDZIA * BHP, CHEMIA * TWORZYWA SZTUCZNE
www.ebmia.pl
MECHANIKA * AUTOMATYKA * PNEUMATYKA * NARZĘDZIA * BHP, CHEMIA * TWORZYWA SZTUCZNE
Tagi:
-
-
- Kontakt:
Niestety nie ma dema polskiej wersji.
Akcesoria CNC - EBMiA.pl
www.ebmia.pl
www.ebmia.pl
-
-
- Kontakt:
Jest to całkowice przetłumaczona wersja i skompilowana. Zawiera tłumaczenie okien głównych programu, menu górnego, okien konfiguracji i komunikatów.
Akcesoria CNC - EBMiA.pl
www.ebmia.pl
www.ebmia.pl
-
- Stały bywalec (min. 70)
- Posty w temacie: 4
Witam!
Mam pytania: jakiej dokładności można oczekiwać od Macha kiedy wysterowuje on maszyne interpolacja kołową?
Czy w trakcie testów badał ktoś odchyłki kształtu np. konturu który nie był linią prostą?
Jaka dokładnośc wysterowania zapewnie producent Mach-a podczas interpolacji kołowej?
Czy można w prosty sposób scharakteryzować "moduł" interpolatora " w srodku" programu mach, tzn jak jest zbudowany i jakie sa jego wady i zalety?
Byłbym wdzieczny za odpowiedz.
Pozdrawiam.
PS. Byłbym równiez wdzieczny za informację, dlaczego w profesjonalnych maszynach CNC nie stosuje sie komuterów typu PC ( np z w/w Mach-em) do sterowania tylko sterowniki PLC. Kiedyś zadałem takie pytanie na Forum ale niestety nie uzyskałem odpowiedzi.
Jeszcze raz pozdrawiam.
Mam pytania: jakiej dokładności można oczekiwać od Macha kiedy wysterowuje on maszyne interpolacja kołową?
Czy w trakcie testów badał ktoś odchyłki kształtu np. konturu który nie był linią prostą?
Jaka dokładnośc wysterowania zapewnie producent Mach-a podczas interpolacji kołowej?
Czy można w prosty sposób scharakteryzować "moduł" interpolatora " w srodku" programu mach, tzn jak jest zbudowany i jakie sa jego wady i zalety?
Byłbym wdzieczny za odpowiedz.
Pozdrawiam.
PS. Byłbym równiez wdzieczny za informację, dlaczego w profesjonalnych maszynach CNC nie stosuje sie komuterów typu PC ( np z w/w Mach-em) do sterowania tylko sterowniki PLC. Kiedyś zadałem takie pytanie na Forum ale niestety nie uzyskałem odpowiedzi.
Jeszcze raz pozdrawiam.
Lubię pracę. Praca mnie fascynuje. Mogę siedzieć i patrzeć na nią godzinami.
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 2
- Kontakt:
troche namieszałesFrodo pisze:PS. Byłbym równiez wdzieczny za informację, dlaczego w profesjonalnych maszynach CNC nie stosuje sie komuterów typu PC ( np z w/w Mach-em) do sterowania tylko sterowniki PLC. Kiedyś zadałem takie pytanie na Forum ale niestety nie uzyskałem odpowiedzi.
sterowniki PLC sa podlączone do pamięci glownej i procka który jest komputerem PC tylko w przemysłowej zabudowie,
co do macha - ma kilka wad - nie obsługuje wszystkiego, trzeba mu dopisywac makra, poza tym oryginalnie nie ma cykli programowych, plcaki łączysz w baterie ile tylko dusza zapragnie do obslugiwania osi i funkcji podrzednych jak chociazby magazyn i zmieniacz narzedzi itd
https://www.etsy.com/pl/shop/soltysdesign