Czy to frajerstwo?
-
Autor tematu - Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 2
Czy to frajerstwo?
Zastanawiam się czy w świetle takiej oferty http://www.allegro.pl/item940453450_jak ... tacje.html wyczyny różnych zapaleńców tego forum którzy za friko radzą na prawo i lewo w najróżniejszych kwestiach to frajerstwo czy innego rodzaju utrata kontaktu z rzeczywistością? Często żeby coś napisać aby poratować nieszczęśnika który sam już się gubi w domysłach i ewidentnie poszedł "w krzaki" także trzeba poświęcić godzinę (=45 min.) swojego czasu, nierzadko inżynierskiego 

Ostatnio zmieniony 03 mar 2010, 23:31 przez diodas1, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 1
- Kontakt:
Cytuje:
Na Allegro sprzedaję komponenty CNC wraz z najwyższym poziomem wsparcia technicznego.
Ponieważ moja pomoc cieszy się ciągle rosnącym zainteresowaniem postanowiłem sformalizować i wycenić ten rodzaj współpracy. Dzięki temu wiem, że trafią do mnie tylko Ci, którzy podchodzą do sprawy poważnie.
jakoś tych komponentów nie widać, jak zresztą rosnącego zainteresowania (0 kupionych).
osobiście nie miałbym zaufania do takiego szpeca który jest samowystarczalny. jak coś jest od wszystkiego to jest do niczego
Na Allegro sprzedaję komponenty CNC wraz z najwyższym poziomem wsparcia technicznego.
Ponieważ moja pomoc cieszy się ciągle rosnącym zainteresowaniem postanowiłem sformalizować i wycenić ten rodzaj współpracy. Dzięki temu wiem, że trafią do mnie tylko Ci, którzy podchodzą do sprawy poważnie.
jakoś tych komponentów nie widać, jak zresztą rosnącego zainteresowania (0 kupionych).
osobiście nie miałbym zaufania do takiego szpeca który jest samowystarczalny. jak coś jest od wszystkiego to jest do niczego
Nie otrzymasz koni wyścigowych krzyżując dwa osły
-
- Specjalista poziom 3 (min. 600)
-
Autor tematu - Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 2
Inżynier-amator to piękny tytuł na wizytówkę
Mam sąsiadkę o której niektórzy kąśliwie mówią że z zawodu jest "dyrektorową" Jest w tym trochę prawdy ale czy to można uznać za zawód?
Też ciekawość mnie zżera jak można wycenić taką usługę: Konsultacje mogą odbyć się na odległość (e-mail, komunikator, telefon itp.).
Jednym słowem- "nie trać czasu, dzwoń 0-700........."
No i diabli wezmą następne konstrukcje bo czasu zabraknie między rozjazdami.
No dobrze, szczypię się w policzek i już jestem poważny

Mam sąsiadkę o której niektórzy kąśliwie mówią że z zawodu jest "dyrektorową" Jest w tym trochę prawdy ale czy to można uznać za zawód?
Też ciekawość mnie zżera jak można wycenić taką usługę: Konsultacje mogą odbyć się na odległość (e-mail, komunikator, telefon itp.).
Jednym słowem- "nie trać czasu, dzwoń 0-700........."
No i diabli wezmą następne konstrukcje bo czasu zabraknie między rozjazdami.
No dobrze, szczypię się w policzek i już jestem poważny

-
- Specjalista poziom 3 (min. 600)
Gość może i jest dobry, ale nie wiadomo do kogo ta oferta jest skierowana. Młodzi konstruktorzy nie skorzystają ze względów finansowych, a firmy z takich usług raczej nie korzystają, bo albo mają swoich fachowców w danych dziedzinach, albo szukają podwykonawców. Ciekawe czy gość wystawia fakturę?
Pozdrawiam
Grzesiek
Samozwańczy programista CNC
Grzesiek
Samozwańczy programista CNC
-
- Lider FORUM (min. 2000)
Myślę koledzy, ze każdy z nas, piszący w różnych zagadnieniach na tym forum, kieruje się chęcią służenia własnymi doświadczeniami innym, którzy takiej wiedzy potrzebują, lub chce się wymienić własnymi poglądami w danej kwestii z kolegami mającymi inne doświadczenia.
Oczywiście nieodpłatnie, bo po to powstało to Forum. I tyle.
Oczywiście nieodpłatnie, bo po to powstało to Forum. I tyle.
pozdrawiam,
Roman
Roman
-
- Znawca tematu (min. 80)
Witam Kolegów.
A mnie osobiście dziwi i to bardzo ta "fachowość" po pierwsze za taką cenę (jak na fachowe porady to niewiele trzeba przyznać biorąc pod uwagę ceny przyjazdu serwisu np do maszyny), po drugie studia z wyróżnieniem, dyplomy nagrody i nikt nie chciał takiego fachowca?
Poza tym spis tematów pomocy niestety przypomina mi spis treści jakiejś książki.
Ja chyba nie skorzystam . Ale powodzenia w interesie życzę.
Pozdrawiam
Marcin
A mnie osobiście dziwi i to bardzo ta "fachowość" po pierwsze za taką cenę (jak na fachowe porady to niewiele trzeba przyznać biorąc pod uwagę ceny przyjazdu serwisu np do maszyny), po drugie studia z wyróżnieniem, dyplomy nagrody i nikt nie chciał takiego fachowca?
Poza tym spis tematów pomocy niestety przypomina mi spis treści jakiejś książki.
Ja chyba nie skorzystam . Ale powodzenia w interesie życzę.
Pozdrawiam
Marcin