Temat co prawda ląduje w dziale "Na luzie" choć dla mnie i kilku innych osób ten temat nie jest "na luzie" choć poczucie humoru mamy. W okolicach maja-czerwca w dziale "Giełda" pojawił się temat o tym jak pewien użytkownik tego forum oszukał innego na transakcji kupna-sprzedaży części (śruby kulowe i prowadnice; głównie Rexroth) oferowanych właśnie w dziale "Giełda". Z racji tego że tematy z działu "Giełda" są automatycznie usuwane to w tym momencie nie mam jak dopisać się do tamtego tematu.
Do sedna: ja oraz kilka innych osób zostaliśmy oszukani przez użytkownika Pinki. Kwoty na które zostaliśmy oszukani wahają się pomiędzy kilkaset a prawdopodobnie kilka tysięcy złotych. Sprawa ciągnie się już kilka miesięcy i cierpliwość nasza powoli się kończy. Mnóstwo bajek opowiada ten Pan o różnych chorobach, wypadkach, wysłanych paczkach które coś zbyt często giną na poczcie lub odklejają się im listy przewozowe, kurierom wypadają części z paczki, a także inne bajki jak wyjazdy za granicę oraz pobyty w szpitalu (najlepsza historia to ta kiedy dzwonię do tego Pana, o dziwo odbiera, choć przez parę dni nie odbierał, ale robi ze mnie idiotę podając się za pracownika który odbiera telefon pozostawiony przez swojego szefa w zakładzie, gdzie przyszedł nakarmić kota bo szef akurat jest w szpitalu; mały niuans - zapomniał zmienić głos

Sprawa ma zostać zgłoszona na policję jednak chcę znaleźć jak najwięcej osób które mogły być oszukane przez tego Pana. Jeżeli takowe osoby są to proszę o dopisanie się w tym temacie. W tym momencie wiem że jedna osoba się na pewno dopisze, druga osoba oszukana nie jest użytkownikiem forum więc nie może się dopisać lecz też została oszukana. Jeżeli przeczyta to Kolega który założył parę miesięcy temu podobny temat to prosiłbym aby opisał jak sprawa się rozegrała - jeżeli mnie pamięć nie myli to był to Kolega Jacqubes, ale jeżeli się pomyliłem to szczerze przepraszam za mieszanie w tą sprawę. Dodam jeszcze że użytkownik Pinki już się nie loguje na forum pod tym nickiem (Ostatnia wizyta: 2009-06-17, 21:14 (Minut: 1)).
Pozdrawiam serdecznie (w tym również Pana Krzysia).