zapytanie dotyczy konkretnie tokarki ctx310 ze shopturn i sterowaniem poweriline 840D.
- znikął softkey od kalibracji sondy.....
wielokrotnie taką kalibracje przeprowadzałem. czyli z pomierzonego narzędzia dokonywałem jej kalibracji.
jednak obecnie go nie ma.
znajdował sie po prawej stronie nico niżej pod softkey "manual", " auto", " zoom"
- sonda działa - mierzy narzędzie
- czujnik otwarcia sondy też działa - bo np nie chce przesunac konika jak jest otwarta (czyli ok)
- nie ma go (softkey) bez wzglądu w jakim ustawieniu jest kluczyk (bo zaczałem się zastanawiac sie ze to może TO)
- nie ma żadnych błędów
może ktoś spotkał się z takim problemem? mysle, że to jakiś drobiazg- ale nie potrafię znalesc rozwiązania
kalibracja sondy
shopturn 840D - brak softkey kalibracji (zniknęła)
-
Steryd
- Lider FORUM (min. 2000)

- Posty w temacie: 1
Re: kalibracja sondy
Może to być już sygnał, że niedługo skończy się bateria. Pewnie za kilka dni włączy się język włoski.
Przywrócenie backupu pewnie pomoże.
Przywrócenie backupu pewnie pomoże.
Można?
Morzna!!!
Morzna!!!
-
jkapyl
Autor tematu - Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki

- Posty w temacie: 2
Re: kalibracja sondy
ok, rozwiązałem problem.
Błędnie zakładałem, że przestawienie kluczyka w tryb nastawny i/lub poziom dostępu ustawiony na czaerwony kluczyk (level 3 w ustawieniach gildemeister załatwia spawe).
wymagane było przejsć z shopturna do Iso cnc, i tam przestawić na wyższy level ustawien (nie wiem jaki minimalnie). SUNRISE załatwiło sprawę, w shopturnie powróciła kalibracja sondy.
pozdrawiam
Błędnie zakładałem, że przestawienie kluczyka w tryb nastawny i/lub poziom dostępu ustawiony na czaerwony kluczyk (level 3 w ustawieniach gildemeister załatwia spawe).
wymagane było przejsć z shopturna do Iso cnc, i tam przestawić na wyższy level ustawien (nie wiem jaki minimalnie). SUNRISE załatwiło sprawę, w shopturnie powróciła kalibracja sondy.
pozdrawiam