Poszukuję producenta ramy do przyczepy
Chciałbym znaleźć kogoś kto wykonałby ramę przyczepy offroadowej.
-
Autor tematu - Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
- Posty w temacie: 3
Poszukuję producenta ramy do przyczepy
Witam.
Bardzo proszę o pomoc, przeglądałem internet próbując znaleźć jakiegoś zdolnego producenta ram do przyczep ale niestety nie udało mi się to do tej pory, nie wiedziałem, że w Polsce tak trudno jest znaleźć taką firmę. Na codzień mieszkam w Wielkiej Brytanii, natomiast próbuję w Polsce znaleźć wykonawcę ramy do projektowanej przez siebie przyczepy offroadowej, którą chciałym oferować na rynku brytyjskim. Docelowo poszukuję firmy-partnera, która jest w stanie wykonać taką ramę z hydraulicznym systemem podnoszenia na niezależnym zawieszeniu, zwiększającym prześwit w czasie jazdy terenowej i zmniejszającym prześwit poniżej centrum środka koła podczas jazdy po asfalcie. Przyczepa ma mieć niezależne, mocne zawieszeniem offroadowe na podwójnych kołach 33 cala.
Jestem zszokowany że tak trudno znaleźć zdolnych producentów, którzy nie boją się wyzwań i umieją coś takiego wykonać, lata temu gdy wyjeżdzałem z Polski to coś podobnego nie byłoby problemem, dziś jestem zszokowanym że w wyszukiwarce internetowej nie jestem w stanie znaleźć nawet jednego, może szanowni użytkownicy forum będą w stanie mi kogoś polecić.
Pozdrawiam serdecznie i z góry dziękuję.
Bardzo proszę o pomoc, przeglądałem internet próbując znaleźć jakiegoś zdolnego producenta ram do przyczep ale niestety nie udało mi się to do tej pory, nie wiedziałem, że w Polsce tak trudno jest znaleźć taką firmę. Na codzień mieszkam w Wielkiej Brytanii, natomiast próbuję w Polsce znaleźć wykonawcę ramy do projektowanej przez siebie przyczepy offroadowej, którą chciałym oferować na rynku brytyjskim. Docelowo poszukuję firmy-partnera, która jest w stanie wykonać taką ramę z hydraulicznym systemem podnoszenia na niezależnym zawieszeniu, zwiększającym prześwit w czasie jazdy terenowej i zmniejszającym prześwit poniżej centrum środka koła podczas jazdy po asfalcie. Przyczepa ma mieć niezależne, mocne zawieszeniem offroadowe na podwójnych kołach 33 cala.
Jestem zszokowany że tak trudno znaleźć zdolnych producentów, którzy nie boją się wyzwań i umieją coś takiego wykonać, lata temu gdy wyjeżdzałem z Polski to coś podobnego nie byłoby problemem, dziś jestem zszokowanym że w wyszukiwarce internetowej nie jestem w stanie znaleźć nawet jednego, może szanowni użytkownicy forum będą w stanie mi kogoś polecić.
-
- Lider FORUM (min. 2000)
Re: Poszukuję producenta ramy do przyczepy
Jesteś w poważnym błędzie.GregMar pisze: ↑31 lip 2024, 02:18Witam.
Zdolni Polacy nie wyginęli, po prostu zmieniły się przepisy dotyczące homologacji przyczep "SAM", więc nikt się tym nie zajmuje, bo i niby po co, skoro produktu zarejestrować się nie da....
Pytaj producentów maszyn rolniczych, oni mają doświadczenie i środki aby coś takiego jak potrzebujesz wyprodukować, może któryś zechce się tym zająć...
-
- Posty w temacie: 4
To nie tak. Producenci nie produkowali przecież przyczepek typu SAM. Procedura homologacji dla producentów też się pewnie zmieniła, ale nie tak że się nie da dokonać tej homologacji i później rejestracji. Cena w górę, ale dać się da.
Ja tam bez problemu znajduję producentów przyczepek w Polsce.
Ja tam bez problemu znajduję producentów przyczepek w Polsce.
-
- Specjalista poziom 3 (min. 600)
- Posty w temacie: 1
tuxcnc pisze:A autor tematu szuka producenta RAM...
autor tematu szuka producenta ramy z hydrauliką, zawieszeniem itd, czyli bardziej całego podwozia przyczepy a nie samej RAMy
Krak.
-
- Posty w temacie: 4
A, no to źle szuka. Bo raczej każdy producent ram jest po prostu od razu producentem całych przyczep.
Nie produkują samych ram (niekompletnych przyczep) na sprzedaż, i nie reklamują się że mogli by to robić (bo i po co).
Choć technicznie nic nie stoi na przeszkodzie żeby takie produkowali. W końcu i tak już je produkują na własne potrzeby.
Nie produkują samych ram (niekompletnych przyczep) na sprzedaż, i nie reklamują się że mogli by to robić (bo i po co).
Choć technicznie nic nie stoi na przeszkodzie żeby takie produkowali. W końcu i tak już je produkują na własne potrzeby.
-
- Posty w temacie: 1
dalej są zakłądy oferujące takie uslugi, jest taki jeden w zamościu - budują przyczepki na solidnych ramach - ale i oni giną bo nie wytrzymują konkurencji ze strony producentów co gną na krawędziówkach hurtem i robią konstrukcje papierowe obliczone na nominal i nic poza tym. RObi się też tak że kupuje przyczepe zdezelowaną, robisz sobie swoją porządną i tylko blache sobie przerzucasz i przechodzi.
-
Autor tematu - Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Jestem bardzo wdzięczny za wszystkie odpowiedzi, niestety jak widzę utwierdziły mnie one w tym że w Polsce nie znajdę żadnego producenta, który byłby w stanie wykazać się pomysłowością i fachem i zrobić coś co by zachwyciło za granicą. Przykre to bo gdy lata temu wyjeżdżałem to jednak powiedzenie: "Polak potrafi" miało swoje znaczenie... dziś nie ma... Ja napisałem do 20 podmiotów które znalazłem w internecie i żaden się nie chciał podjąć... Jestem zszokowany i zawiedziony moim własnym krajem, bo zawsze byłem dumny z Polskiej pomysłowości i tego że my zawsze damy radę... Cóż muszę poszukać producenta w UK.
Dziękuję i pozdrawiam.
Dziękuję i pozdrawiam.
-
- Posty w temacie: 2
Ty po prostu źle szukasz. Po grzyba Ci "producent, który byłby w stanie wykazać się pomysłowością"? Chcesz sobie z nim pogadać?
Potrzebny Ci:
- Inżynier, który pomoże ogarnąć to co sobie wymyśliłeś i przełożyć na produkt, który da się wyprodukować i w dodatku będzie działać,
- ślusarzy którzy potną, pospawają, połączą nitami etc dokładnie to co narysuje inżynier, bez żadnej pomysłowości własnej
- na koniec cynkowania i lakiernia.
Naklejkę z logo producenta nakleisz sobie sam
Potrzebny Ci:
- Inżynier, który pomoże ogarnąć to co sobie wymyśliłeś i przełożyć na produkt, który da się wyprodukować i w dodatku będzie działać,
- ślusarzy którzy potną, pospawają, połączą nitami etc dokładnie to co narysuje inżynier, bez żadnej pomysłowości własnej

- na koniec cynkowania i lakiernia.
Naklejkę z logo producenta nakleisz sobie sam

„Największym wrogiem wolności jest najedzony niewolnik.”