Poszukuję taniego tajwańskiego sterowania do tokarki CNC
-
Autor tematu - Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
- Posty w temacie: 2
Poszukuję taniego tajwańskiego sterowania do tokarki CNC
Poszukuję taniego tajwańskiego sterowania do tokarki CNC. Szukałem na stronach ale nigdzie nie mogę znaleźć takich firm. Może ktoś spotkał się z czymś takim i zna jakieś nazwy firm.
Tagi:
-
- ELITA FORUM (min. 1000)
Jaka tokarke chcesz sterowac - chodzi mi o ilosc osi czy ma rewolwer itd. Do prostych tokarek 2 osiowych bez rewolwera rewelacyjnie nadaje sie sterowanie Siemens 802S lub C. Jako jedyne z seri Sinumerik ma sterowanie Step/Dir i jest latwe w montazu.
Cena okolo 2700 euro za kompletne sterowanie.
Cena okolo 2700 euro za kompletne sterowanie.
Jeżeli prąd nas nie zabije to nas napewno nie wzmocni 

-
- ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 1
kolega kostner ma racje.
jest jeszcze jedno rozwiązanie - niestety nie można go nazwać profesjonalnym choć osobiście myślę ze dożyjemy czasów kiedy mach będzie w "dorosłych maszynach" - czyli mach3 + DSP : https://www.cnc.info.pl/topics12/dspmc- ... vt9648.htm
jest jeszcze jedno rozwiązanie - niestety nie można go nazwać profesjonalnym choć osobiście myślę ze dożyjemy czasów kiedy mach będzie w "dorosłych maszynach" - czyli mach3 + DSP : https://www.cnc.info.pl/topics12/dspmc- ... vt9648.htm
Zwątpienie jest oznaką, że podążasz w dobrym kierunku.
-
Autor tematu - Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
To sterowanie musi mieścić się w góra 2 tys. dolarów. Najlepiej jakiś tajwański złom. Ogólnie to chodzi mi o sterowanie firmy której sterowania nikt by nie kupił, firmy która pewnie nie ma swojej strony internetowej. Wiem, że to śmiesznie zabrzmi ale potrzeba mi najgorsze jakie jest tylko żeby było z Tajwanu