MOŻE KOMUŚ SIĘ PRZYDA W POPRZEDNICH TEMATACH WIDZIAŁEM DUŻE
ZAINTERESOWANIE
MAM JESZCZE TROCHĘ PUZZLI W DXF I CDR
MOGĘ PODESŁAĆ
KOLEJNA WIEŻA EIFFLA
-
Autor tematu - Czytelnik forum poziom 2 (min. 20)
- Posty w temacie: 1
-
- Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
- Kontakt:
Korekcja freza dla wierzy.
Witam. Czy ma ktoś projekty tej wierzy z korekcją freza np. frez 3mm, albo jak napisać ją w g-kodach?. Z góry dziękuje.
-
- Specjalista poziom 1 (min. 100)
Witam
Kilka tygodni temu też frezowałem taką wieżyczkę z pianki pod panele ale powiększyłem 1.5 raza by dobrać grubość elementów do grubości materiału mojego który wynosił 4,5mm.
Pierwsze elementy robiłem wiertłem Fi 0.8 ale pomimo miękkiego materiału krawędzie często były poszarpane (było to tylko wiertło) następne frezem Fi 1,6 zakupionym w markecie budowlanym ale najmniejsze trójkąty wychodziły jako jajowate kółka za to krawędzie super, więc na Allegro znalazłem frezy Fi 1,0 i tu było już znacznie lepiej.
Frez Fi 3mm to dużo za dużo.
Kilka tygodni temu też frezowałem taką wieżyczkę z pianki pod panele ale powiększyłem 1.5 raza by dobrać grubość elementów do grubości materiału mojego który wynosił 4,5mm.
Pierwsze elementy robiłem wiertłem Fi 0.8 ale pomimo miękkiego materiału krawędzie często były poszarpane (było to tylko wiertło) następne frezem Fi 1,6 zakupionym w markecie budowlanym ale najmniejsze trójkąty wychodziły jako jajowate kółka za to krawędzie super, więc na Allegro znalazłem frezy Fi 1,0 i tu było już znacznie lepiej.
Frez Fi 3mm to dużo za dużo.
-
- Specjalista poziom 1 (min. 100)
Re: KOLEJNA WIEŻA EIFFLA
fajnie byś zrobił gdybyś wrzucił ma forum!?graphix pisze:MOŻE KOMUŚ SIĘ PRZYDA W POPRZEDNICH TEMATACH WIDZIAŁEM DUŻE
ZAINTERESOWANIE
MAM JESZCZE TROCHĘ PUZZLI W DXF I CDR
MOGĘ PODESŁAĆ