dają taki efekt:

- nie zazębiają się z kołem na wrzecionie, czyli tabela jest błędna.
Szukaliśmy razem tabelek dla innych egzemplarzy tego modelu, i po długim szperaniu w necie udało się nam znaleźć DTR-kę (po hiszpańsku) do modelu TU2807V produkowanego dla dystrybutora Optimum.
(tak nawiasem, to tak powinny wyglądać DTR-ki sprzedawanych i u nas maszyn !

link do ściągnięcia DTR (pdf wspólnego dla modeli TU2506 i 2807)
https://www.dropbox.com/s/evdq6dio0gk78 ... R.pdf?dl=0
Tam tabelka skoków i posuwów wygląda tak:

Zakładając, że jest mało prawdopodobne by dla Optimum zastosowano śrubę pociągową z innym skokiem(p=3mm, str.50 DTR) i/lub inne koło zębate(z=40, m=1,5, str.50 DTR) na wrzecionie niż w wersji dla polskiego dystrybutora (Cormak), kolega sprawdził ustawienia dla zamieszczonej tam tabeli
Kolega Papo napisał tak:
Sprawdził jeszcze dla pewności ustawienia gitary dla skoku 32/1"To by się zgadzało dlaczego mi dla 32 tpi nie dochodziło koło. Według mojej tabelki dla tpi 32 najwyższe koło to 30, a nie 45zestawienie kół dla gwintu 0.75mm jest u mnie takie samo. Dziś nacinałem taki gwint i wszystko wyszło. Zestawienie posuwów też się zgadza. Więc ktoś w Cormaku nie sprawdził czy tabela jest poprawnie wydrukowana.
Tak więc postanowiliśmy ostrzec użytkowników lub ewentualnych nabywców tej maszyny, że powinni używać wartości tabeli z wyżej wymienionej instrukcji by skoki i posuwy się zgadzały. Chyba, że dystrybutor szybko zmieni w posiadanych na składzie na właściwą.....ustawiłem koła gitary według tabeli z Optimum, wszystko pasowało i gwint wyszedł 32tpi.