Frezarko-wiertarka ZX 7045 B1 DRO
-
Autor tematu - Czytelnik forum poziom 2 (min. 20)
- Posty w temacie: 4
witam,
Przymierzam się do zakupu frezarko-wiertarki na właśnie potrzeby warsztowe (bez masowych produkcji)
Znalazłem w odpowiadającej mi cenie ciekawy sprzęt.
https://www.cormak.pl/pl/frezarko-wiert ... 1-dro.html
Proszę o Wasze rady/uwagi/sugestie.
może ktoś ma i używa?
pozdawiam
Przymierzam się do zakupu frezarko-wiertarki na właśnie potrzeby warsztowe (bez masowych produkcji)
Znalazłem w odpowiadającej mi cenie ciekawy sprzęt.
https://www.cormak.pl/pl/frezarko-wiert ... 1-dro.html
Proszę o Wasze rady/uwagi/sugestie.
może ktoś ma i używa?
pozdawiam
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 3
Re: Frezarko-wiertarka ZX 7045 B1 DRO
kompendium wiedzy o maszynie tego typu
sorki za wszystkie błędy ... (dyslektyk)
Zobacz moje filmy http://www.youtube.com/user/pokachontass/videos

-
- Posty w temacie: 11
Sory ale kupując maszynę za 10 tyś to wszystkie czynności powinny sie kończyć na rozpakowaniu ,podłaczeniu i pracy a kolega we wszystkich fantastycznych swych filmikach wszystko przerabia . może żas kupić coś i użytkować no chyba że maszyny dostajesz w ramach reklamy
Dodane 1 minuta 48 sekundy:
ale co to za reklama w której trzeba coś przerabiać
Dodane 1 minuta 48 sekundy:
ale co to za reklama w której trzeba coś przerabiać
Mam wyrypane na wszelkiej maści proroków ,mędrców i wszystkich którzy stawiają się ponad innymi ,i tak ich zjedzą robaki
-
tristar0 pisze:Sory ale kupując maszynę za 10 tyś to wszystkie czynności powinny sie kończyć na rozpakowaniu ,podłączeniu i pracy
To trzeba dać minimum 25-30 tysięcy...

pozdrawiam,
Roman
Roman
-
- Posty w temacie: 11
te wszystkie pseudo cormaki tak mają że nie działają po rozpakowaniu tylko nie wiem dla czego nabywcy to przerabiają a nie wzywają ich serwisu albo nie karzą zabrać . Cena nie jest wyznacznikiem jakości bo jeśli ktoś sprzedaje maszyny i na ją CE to muszą być sprawne czy to się komuś podoba czy nie ,2 lata gwarancji dla przeciętnego zjadacza a dla firm 1 rok ,a skoro nikt nie zgłasza reklamacji to sprzedawca zaciera ręce i wręcz zamawia jeszcze tańsze i w gorszym wykonaniu.
Mam wyrypane na wszelkiej maści proroków ,mędrców i wszystkich którzy stawiają się ponad innymi ,i tak ich zjedzą robaki
-
- Specjalista poziom 2 (min. 300)
- Posty w temacie: 2
Pytanie jest, czy problem jest w ustawieniu i kalibracji, wynikający z niechlujnego złożenia w fabryce, czy może w tym, że nie da się tego wyregulować bez ingerencji mechanicznej.
Jeśli to pierwsze, to wolę tańsze i samodzielnie sobie wszystko poustawiać. Nie sądzę by fabryka w Chinach pogorszyła jakość tylko dlatego, że sprzedawca nie wykonał przeglądu zerowego z kalibracją i ustawieniami, o ile taki przegląd się należy. W sumie niekoniecznie.
Pytanie dodatkowe. Czy gwarancja obejmuje serwis on-site?
Jeśli to pierwsze, to wolę tańsze i samodzielnie sobie wszystko poustawiać. Nie sądzę by fabryka w Chinach pogorszyła jakość tylko dlatego, że sprzedawca nie wykonał przeglądu zerowego z kalibracją i ustawieniami, o ile taki przegląd się należy. W sumie niekoniecznie.
Pytanie dodatkowe. Czy gwarancja obejmuje serwis on-site?
-
zgłaszają jak ustaka jest poważa - krzywe wrzeciono - to wymieniątristar0 pisze: reklamacji to sprzedawca zaciera ręce i wręcz zamawia jeszcze tańsze i w gorszym wykonaniu.
jak będzie ktoś wydziwiał to poproszą o odesłanie i ich technik oceni czy to wada czy nie (oczywiście koszt wysyłki i wyceny w razie nie uznania pokrywa klient) a do czego się odniesiesz jak np. w drt niem karty pomiarów z dopuszczalnymi odchyłkami - słowo przeciw słowu Ty powiesz 0,03 to za dużo a oni to maszyna hobby to OK
zawsze możesz się tak stawiać że powiedzą by odesłać i tyle zostaniesz bez maszyny bo jak weźmiesz co innego to zaś będzie to samo... tak jakość tych chinoli i większość nabywców się z tym liczy.
przekalkuluj czy aby na pewno ... ja chciałem robić tokarki dal hobbystów bo narzekają że chińczyki byle jakie i dołożyli by kilka zł za coś lepszego jak doszedłem do 25000 to uznałem ze tylko elita hobbystów szepnie się na taką zabawę.tristar0 pisze:Sory ale kupując maszynę za 10 tyś to wszystkie czynności powinny sie kończyć na rozpakowaniu
ja wiem o co chodzi i że było by pięknie jak było by idealnie ale wtedy najtańsze maszyny kosztowałyby dziesiątki tyś. a nawet sobie sprawy nie zdajesz ile się ruszyło dzięki tanim chińskim szyną.
zgodnie tym co mówiłem na filmie do którego już odsyłałem chyba przy innym temacie - maszynę trzeba dobierać do potrzeb i możliwości a doradzając należy mieć szersze spojrzenie
sorki za wszystkie błędy ... (dyslektyk)

-
- Posty w temacie: 2
I tak i nie zależy co wylosujesz

W małych chinkach? Marzyciel

-
- Specjalista poziom 2 (min. 300)
Stan techniczny tych maszyn i podejście dystrybutora do klienta to wyłącznie wina nas konsumentów. W Polsce każdy machnie ręką i zacznie sam skrobać naprawiać. Pracuje w firmie, która sprzedaje produktu na Austrię, gdy Austryjak dostanie wadliwy produkt to od razu żąda zwrotu kosztów, i rekompensaty za starte czasu. Wierzcie mi potrafią iść do sądu za 10 euro. Również możecie mi wierzyć, że produkty wysyłane na taki rynek są sprawdzane po trzy razy i lepiej nie puszczać nic, nic puszczać jakieś buble.